Frontális baleset Bátonyterenyénél: két súlyos sérült

maconkai frontális ütközés
A balesetet okozó két autó
Vágólapra másolva!
Tavaly májusban két autós frontálisan ütközött a Bátonyterenyéhez tartozó maconkai horgásztó melletti keskeny, forgalmas úton. Az egyikben két ember volt, ők súlyosan megsérültek. A sofőrök és a szabályosan utazó utas könnyebb sérülésekkel megúszta a balesetet.
Vágólapra másolva!

Mindkét sofőrnek, a 25 évesnek és a 26 évesnek is volt helyismerete, és gyakran meg is fordultak ezen az úton. A karambol egy beláthatatlan, bokrokkal takart kanyarban történt.

A két sofőr az utolsó pillanatban ugyan észrevette egymást, fékezett is, de a frontális ütközést már nem lehetett elkerülni.

A balesetben résztvevő autók a baleseti helyszínelők fotóján Forrás: ugyeszseg.hu


Mint kiderült, a fiatalabbnak még jogosítványa sem volt

és dobozos autójának a hátuljában szabálytalanul vitt két utast. Emellett a megengedettnél jóval gyorsabban hajtott. Az idősebb sofőr pedig nem tartott jobbra vezetés közben. Ezek együttesen okozták a balesetet a szakértők szerint.

A dobozos autó hátuljában lévő két férfi az ütközés miatt nekirepült az autó oldalának és az ott található szerszámoknak, így sérültek meg.

Az ügyészek a férfiakkal szemben közúti baleset gondatlan okozása miatt emeltek vádat. Pénzbírságot és vezetéstől való eltiltást indítványoztak és azt, hogy fizessék meg a több mint 300 ezer forintos perköltséget.