Saját házában raboltak ki egy férfit Miskolc mellett

kés, késelés, késes támadó, illusztráció
illusztráció
Vágólapra másolva!
Fegyházba kerülhet az a 27 éves férfi, aki egy Miskolc külterületén lakó férfi házába bement és a társával együtt rátámadt. Vascsővel és ököllel ütötték meg, aztán késsel fenyegették, végül kirabolták.
Vágólapra másolva!

A két férfi egy januári délelőtt, a romos kerítésen keresztül jutott be a kiszemelt házba. Az ott lakó férfi meghallotta, amikor a pinceajtóról megpróbálták leverni a lakatot. Úgy döntött, kimegy és megnézi, mi történik. Ahogy meglátta, az idősebb betörő rátámadt a férfire.

Egy 60 centis vascsővel megütötte a fején és a karján.

Az áldozat összerogyott, de felállt és próbált minél gyorsabban biztonságos helyre menekülte. Bement a házba, de a bejárati ajtót nem tudta bezárni. A két férfi benyomta és bement.

Az idősebb megint rátámadt a férfire, de ezúttal ököllel ütötte meg nem is egyszer, aztán bűntársával együtt értékek után kutattak.

A lakó nem ájult el, megpróbált elmenekülni, de az idősebb támadó

fenyegetésképp egy 20 centis pengéjű kést szorított a nyakához, hogy ne mozduljon. Aztán kinyittatta vele a pincét.

Az idősebb férfi bement a pincébe, fiatalabb társa pedig a lakásban szedett össze mindent, amit értékesnek talált. Az áldozatnak sikerült felkapnia a telefonját. Kikéredzkedett a mosdóba, így ki tudott szaladni a házból. Kint hívta a rendőröket.

illusztráció Forrás: Police.hu

A két férfi közel 150 ezert forintos összegben vitt magával értékeket, de nem jutottak messzire, mert útközben a rendőrök lecsaptak rájuk. Az áldozat könnyebb, zúzódásos sérüléseket megúszta az esetet. Az ügyészség a letartóztatás alatt álló, büntetlen előéletű férfiakkal szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást javasolt.