Halálosan megfenyegették egy vidéki kórház dolgozóit

A kép illusztráció
Vágólapra másolva!
Egy férfi a 112-es hívószámú segélyhívó vonalon azzal fenyegetőzött, hogy megöli a komlói kórház dolgozóit és aztán felgyújtja az épületet. A fenyegetőzőt elfogták, a Komlói Járási Ügyészség ügyészei pedig vádat emeltek ellene. 
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint az ügyben érintett férfi nagyanyját a komlói kórházban kezelték. Július 17-én, délután részegen bement hozzá és felelősségre vonta a nővéreket a kezelés miatt. Magából kikelve ordítozott.

Azzal fenyegette őket, hogy ha meghal a nagyanyja, megöli valamennyiüket és felgyújtja a kórházat.

A "kedves látogatót" kikísérték az épületből, de ő eközben is a kórházi dolgozók megölésével és a kórház felgyújtásával fenyegetőzött.

illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A férfi a kórházból az autóbusz pályaudvarra ment, ahonnan felhívta a 112 hívószámú segélyhívó vonalat. A kezelőnek is trágárul szitkozódott és azzal fenyegetőzött, hogy ha meghal a nagyanyja,

felgyújtja az egész kórházat és megöl mindenkit.

A több mint 4 perc hosszú beszélgetés alatt nem hagyta abba. Aznap, késő este még kétszer hívta a segélyhívót és megismételte a kórház felgyújtására irányuló fenyegetéseit. A férfit elfogták a rendőrök, a helyi bíróság pedig elrendelte a letartóztatását. Az ügyészek közveszéllyel fenyegetéssel vádolják, amiért akár 3 évre is börtönbe kerülhet.