Egy használt földmunkagépet akart megrendelni interneten egy tapolcai lakos, azonban az előre utalt összegért cserébe semmit nem kapott, a hirdető pedig elérhetetlenné vált.

Néhány nappal ezelőtt tett fejlentést egy becsapott ember a rendőrségen egy csaló ellen, akitől interneten keresztül rendelt egy földmunkagépet. A hirdetést egy használt termékeket kínáló oldalon találta. Az eladóval e-mailen keresztül tartotta a kapcsolatot, így egyeztette le az adásvétel részleteit. A megállapodás szerint

előre elutalta a termék árát, amely közel 7500 euró, azaz 3 millió forint körüli összeg volt.

Utalás után az eladó elérhetetlenné vált, és a megrendelt termék sem érkezett meg.

Forrás: Police.hu

A Veszprém megyei rendőrök a következő óvintézkedéseket javasolják az ehhez hasonló, kellemetlen esetek elkerülése érdekében:

  • Idegen személytől történő vásárlás esetén ne utaljunk előre vételárat. Utánvéttel történő fizetés esetén csak akkor fizessünk, ha a termék megérkezett.
  • Nézzünk utána annak, hogyan értékelik a hirdetőt más vásárrlók, tekintsük meg a webáruház vagy a hirdető személy profilját a közösségi oldalakon.
  • Fontos tudni, hogy az online piacterek, aukciós oldalak, internetes szolgáltatók nem vállalnak felelősséget a közzétett ajánlatok tartalmáért.
  • Amennyiben csalás áldozatává válnánk, azonnal tegyünk bejelentést 112-es segélyhívó számon!