Egy férfi azzal szólított le egy 67 éves nőt Budatétényen, hogy elviszi autóval bevásárolni, majd hazafelé menet, amikor megállt, kikapta a nő kezéből a pénztárcát, és több, mint 100 ezret vett el belőle. Aztán egész egyszerűen elhajtott.

A férfi szeptember 13-án délután a XXII. kerületi Bartók Béla úton közlekedett kocsival, amikor felfigyelt egy buszmegállóban várakozó 67 éves nőre. A férfi megszólította az idős asszonyt, és felajánlotta neki, hogy 1.000 forintért elviszi autóval vásárolni. Az asszony elfogadta az ajánlatot, beszállt a kocsiba, majd a férfi egy kerületi bevásárlóközpontba vitte. A nő a postán 150.000 forintot vett fel a férfi szeme láttára, majd ezután még együtt bementek a gyógyszertárba is. A bevásárlóközponttól autóval mentek tovább egy benzinkúthoz, később pedig még egy dohányboltnál is megálltak. Amikor továbbmentek, a nő megkérte a sofőrt, hogy álljon meg, mert kiszállna, ezért a férfi letért egy ipari terület előtti mellékútra.

Forrás: YouTube/PoliceHungary

A nőa pénztárcájából ekkor elővetett 2500 Ft-ot, és neki akarta adni a férfinak, aki viszont közölte, hogy kevés, majd kikapta a nő kezéből a pénztárcát, kivett belőle 130.000 forintot, és felszólította az asszonyt, hogy szálljon ki. A nő ellenkezni sem tudott a döbbenettől, kiszállt a kocsiból, a férfi pedig elhajtott a megszerzett pénzzel.

A férfi elfogása során a rendőrök a pénzből még 95 ezret megtaláltak, amit visszaadtak az asszonynak, így a kár nagy része megtérült.

Az ügyészség a 28 éves férfi ellen lopás miatt emelt vádat, és felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását javasolta.