Halálos baleset Lajosmizsénél: a vétkes sofőrnek semmi baja nem lett

halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt 2022. február 4-én késő délután az 5-ös számú főútön, Lajosmizse térségében. A balesetben három személyautó volt érintett.
ennek az autónak meghalt a sofőrje, egy 51 éves férfi
Vágólapra másolva!
Befejezték a nyomozást a februári, halálos áldozatot követelő hármas karambol ügyében a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságon.
Vágólapra másolva!

Február 4-én késő délután az 5-ös számú főútön, Lajosmizsnél történt a halálos baleset, amelyben három autó volt érintett. Felsőlajos felől Lajosmizse felé haladt egy 61 éves férfi a feleségével egy Opel Astrában. A főút 66-os kilométerénél valamiért, nem tudni, miért, a sofőr áttért a bal oldali forgalmi sávba, ahol "érintőlegesen nekiütközött" egy szemből érkező, és szabályosan közlekedő Volvónak.

Az ütközés hatására az Opel árokba borult.

ennek az autónak meghalt a sofőrje, egy 51 éves férfi Forrás: Police.hu

A vétlen sofőr is elvesztette az uralmát az autó felett, átsodródott a szemközti sávba, ahol frontálisan összeütközött egy szintén szabályosan közlekedő Renault Thaliával.

A Renault vezetője, egy 51 éves férfi, olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt.

az árokban kötött ki a balesetet okozó idős férfi és a felesége, ők nem sérültek meg Forrás: Origo

A vele ütköző autó 35 éves sofőrje súlyosan megsérült.

Az egész balesetet okozó, opeles idős házaspárból viszont senkinek sem lett semmi baja.

ennek az autónak a sofőrje súlyosan sérült a hármas balesetben Forrás: Police.hu

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai halálos közúti baleset gondatlan okozásával gyanúsítják az Opelt vezető, 61 éves férfit, aki az eljárás során szabadlábon védekezhetett. Ügyében most zárták le a nyomozást. Az iratokat a napokban adták át az illetékes ügyészeknek.