Drámai részletek: rendőrökre és ártatlan emberekre lőttek Budapesten az embercsempészek, akik migránsokat rejtegettek

Rendőrökre lőttek, autós üldözés, lövöldözés Budapesten, Nagykőrösi út, M5 bevezető szakasza, 2022.11.14.
Vágólapra másolva!
Egy embercsempész banda két tagját foghatták el a rendőrök ma reggel. A két férfi előbb kilométereken keresztül menekült a szirénázó rendőrök elől, aztán amikor már kilátástalannak látták a helyzetüket, lövöldözni kezdtek. Tüzeltek, ahová csak gondolták. Egyelőre nem tudunk sérültekről, azonban cseppet sem lett volna meglepő, ha az ámokfutásuk tragédiával végződik. Az egyik szemtanú még azt sem tudta megmondani az Origónak, hogy mennyi lövés dördült, olyan sokat hallott. Egy férfit közvetlen közelről fenyegettek meg, csak azért, mert a közelükbe mert menni. Az autóban, amivel menekültek, több mint húsz migráns is utazhatott.
Vágólapra másolva!

Egy férfi a lövöldözés közelében, egy autókereskedésben dolgozik. A gyerekét vitte az iskolába, amikor egy óriási dugóra lett figyelmes. Neki még szerencséje volt, pont le tudott hajtani.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Az autósok órákkal a történtek után is csak lépésben tudtak haladni, a lövöldözés után pedig hosszú időre minden megállt. A helyszínelés 10 óra után is tartott még.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Rengeteg rendőrautó lepte el a helyszínt, és folyamatosan érkeznek újabbak. Egyszerre van, hogy három, négy is, mind szirénázva.

Fotó: Polyák Attila - Origo

A férfi azt is mondja, hogy már Inárcson elkezdődött az üldözés. Végül a menekülők csak azért álltak meg, mert a reggeli forgalom, illetve a dugó megfogta őket. Ekkor már szemből is érkeztek rendőrautók.

Miután az autópálya bevezető szakaszán, a Nagykőrösi úton már nem tudtak továbbhajtani, a menekülők megálltak, és gyalog menekültek. A közeli használtautó-piacra futottak be. Közben a kommandósok is megérkeztek, nagy fekete, villogó Mercédesszel.

Ők golyóálló mellényben, géppuskával mentek be a piacra. Úgy tudom, két embert már el is fogtak - mondja a szemtanú

Az Origo is így tudja, meg nem erősített rendőrségi információkból.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Az autópiacon egy nő azt mondta, reggel, nyolc órakor szintén két férfit látott befutni a piacra. Szerinte külföldiek voltak. Nem sokkal később rengeteg autó érkezett.

Egy másik férfi, aki szintén az autópiacon dolgozik, azt is látta, ahogy a két férfi bokrokban bujkál.

„Odamentem hozzájuk, azok meg rám ripakodtak, hogy maradjak csöndben.

Úgy láttam, ott az erdőben elfogták őket.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Közben az autópálya mellett több migráns ruháit éppen akkor vizsgálták át a rendőrök, amikor az Origo stábja a helyszínen járt.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Akkor éppen hatan álltak ott, de úgy tudjuk, ennél sokkal több ember utazott az autóban, amelyből lövöldözni kezdtek. Legalább húszan.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Az autópiac előtt e sorok írásakor egy nagy rendőrbusz és egy kisebb autó is állt. Kocsival nem lehetett bemenni.