Tavasszal két férfi egy viperával rabolt ki egy tatabányai lakást, ahonnan több mint 300 ezer forintnyi értéket vittek el. A rablók most bíróság elé álltak, de egyelőre csak az egyikük ellen született ítélet, és még az sem jogerős.

2022. március 4-én 22 óra 10 perckor két férfi jelent meg egy tatabányai lakás ajtajánál. Az egyikük kopogott, a másik eközben fenyegetően kiabált. A lakásban tartózkodó ember résnyire nyitotta az ajtót, ekkor a kiabáló férfi egy teleszkópos fém bottal, azaz viperával hadonászott befelé. A férfi hiába állt ellen, a rablóknak sikerült bejutniuk a lakásba. 

IllusztrációForrás: Police.hu

A viperás férfi a lakóval dulakodott, miközben a társa gyorsan begyűjtött minden olyan dolgot, amit értékesnek talált. Elvette a sértett telefonját, a bankkártyáját és SZÉP kártyáját és 65 ezer forintot. A viperás férfi felszólítására még felkapott egy játékkonzolt is, kifelé menet pedig a lakó kabátját is magukkal vitték. A lopott tárgyak és pénz összesen majdnem 310 ezer forintot ért.A bíróság a viperát használó férfi ellen nem hozott ítéletet, mivel még meg kell vizsgálniuk a szakértőknek, hogy beszámítható-e. A másik rabló 6 év fegyházbüntetést és 6 év közügyektől való eltiltást kapott.
Az ítélet nem jogerős, mivel a férfi és a védője enyhítésért fellebbeztek.