A megélhetési baloldali politikusok úgy váltogatják a pártjaikat, mint mások az alsónadrágjukat

Stummer János, Jobbik
Budapest, 2021. november 29. Stummer János, a Jobbik parlamenti képviselője napirend után felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. november 29-én. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Stummer János, a Jobbik volt alelnöke és országgyűlési képviselője a napokban csatlakozott a baloldali Momentum Mozgalomhoz. Erzsébetváros párbeszédes alpolgármestere, Szücs Balázs pedig időközben belépett a Gyurcsány-pártba. A baloldalon a megélhetési politikusok állandó mozgásban vannak, mondhatni, úgy váltogatják a pártjaikat, mint mások az alsónadrágjukat.
Vágólapra másolva!

Kedden a volt jobbikos párttag és parlamenti képviselő Stummer János, aki néhány hónapja még a Jobbik elnöke akart lenni, bejelentette a közösségi oldalán, hogy csatlakozott a baloldali Momentumhoz.

Stummer János még jobbikos országgyűlési képviselőként Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A politikus 2018 és 2022 között volt országgyűlési képviselő, 2018-ban listáról jutott be,

idén áprilisban pedig Békés megye 1-es számú egyéni körzetében indult összbaloldali jelöltként, de csúnyán kikapott a fideszes Herczeg Tamástól, így kiesett a parlamentből.

Stummer nem maradt sokáig adófizetői pénz nélkül, hiszen egyik Facebook-bejegyzése alapján

már augusztusban alkalmazta őt a XVIII. kerületi önkormányzat, amelyet polgármesterként a Gyurcsány-párti, DK-s Szaniszló Sándor vezet.

Mondhatni, összenő, ami összetartozik; igaz, ennek költségeit mi fizetjük. A tájékoztatásból nem derül ki, hogy mennyibe kerül az adófizetőknek a szélsőséges politikus új állása.

Stummer tavaszi bukása után megpróbálta átvenni a Jobbik irányítását, de ismét megbukott, alulmaradt Jakab Péterrel szemben, így végül pártelnökség helyett kilépett a pártból.

Politikusként azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy másfél éven át vezette az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságát, illetve több alkalommal is

sértegette a külhoni magyarokat, különös tekintettel az erdélyiekre.

A Momentumot Stummer befogadása miatt támadta a radikális baloldali Amerikai Népszava,

„fasizálódással", „hungarizmussal", „nyilas szimpátiával" vádolva Gelencsér Ferenc-pártelnököt.

Ahogy arról az Origo is beszámolt, Gelencsér Ferenc nemrég Szálasi Ferenc hungarista diktátor „Kitartás" jelszavát idézte, ez óriási botrányt váltott ki.

Erzsébetvárosban gyurcsányista térhódítás zajlik

Szerdán Niedermüller Péter, DK-s erzsébetvárosi kerületvezető nagy örömmel jelentette be közösségi oldalán, hogy a párbeszédes alpolgármestere,

Szücs Balázs csatlakozott a Gyurcsány-párthoz.

Szücs pártváltása nem tekinthető meglepetésnek, hiszen a baloldalon Gyurcsányék folyamatosan „igazolják le" más pártok politikusait, az VII. kerületi alpolgármester politikusközössége, a Karácsony Gergely-féle Párbeszéd pedig nem rendelkezik valós társadalmi támogatottsággal.

A kevésbé ismert baloldali politikus 2020 júniusában, az Erzsébetvárosi Önkormányzat egyik testületi ülésén arról beszélt,

„sajnálja, hogy az előző, fideszes városvezetés alatt nem volt járvány".

A kijelentésről videófelvétel készült, amely alább hallgatható meg.

A fideszes önkormányzati képviselők a megdöbbenésüket fejezték ki a baloldali politikus kijelentése kapcsán. Erről az Origo itt írt.