Nem újabb szankciókra van szükség, hanem béketárgyalásokra - mondta Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalán, azt kérve az emberektől, támogassák küzdelmünket azzal, hogy elmondják a véleményüket a nemzeti konzultációban. Közölte azt is, ő már kitöltötte a szankciókról szóló nemzeti konzultációs kérdőívet.

Most már az interneten is ki lehet tölteni a szankciókról szóló konzultációs kérdőívet. Én már meg is tettem - mondta a kormányfő csütörtökön a Facebook-oldalán közzétett videójában.

Úgy folytatta, hogy a brüsszeli tárgyalásokon azt látja, hogy további szankciókat akarnak elfogadtatni. Ez tévút, mert a szankciók nem oldottak meg semmit, viszont óriási gazdasági károkat okoznak - hangsúlyozta Orbán Viktor.

A miniszterelnök hozzátette, hogy a háborúnak nem lett vége, az energiaárak viszont az egekbe emelkedtek, nőnek az élelmiszerárak, és rekordokat dönt az infláció.Jelezte, hogy azért indították el a nemzeti konzultációt, hogy sikeresen megvédhessék Magyarország érdekeit.

Nem újabb szankciókra van szükség, hanem béketárgyalásokra. Nem engedhetjük, hogy a szankciók maguk alá temessék Magyarország, sőt egész Európa gazdaságát - emelte ki a kormányfő.

Orbán Viktor a bejegyzésben azt kérte, hogytámogassa ön is a küzdelmünket azzal, hogy elmondja a véleményét, és részt vesz a nemzeti konzultációban! Magyarország nem hagyja magát. Számítok önre - tette hozzá.