Varga Zoltán vörösbáró lapjának, a Story magazinnak dicsekedett új párjával a 90 éves Vitray Tamás, nyilván nem véletlenül éppen akkor, amikor újabb részletek derültek ki eltitkolt múltjáról (erről itt írtunk). A volt riporter arról beszélt, hogy meglepetés születésnapot szervezett számára új barátnője, aki egy régi kolléganője - persze, nem nevezte meg. Vitray így akarja elterelni a figyelmet a kommunista rendszerbeli zavaros múltjáról.

Vitray azt állítja, hogy volt kolléganőjével, aki egyben új párja is Svájcban forgat dokumentumfilmeket (így, többes számban, nem is egyet). Hosszan mesélt a lapnak arról, hogyan szervezett neki meglepetés születésnapi bulit a nő, de a meghívott Gyárfás Tamás véletlenül lebuktatta. Az csak a történet külön érdekessége, hogy Vitray a Fenyő János elleni gyilkosság megrendelésével megvádolt Gyárfás barátságára büszke, és arra hogy ő el is ment a születésnapjára (vajon a többi meghívott mind jól érezte magát a társaságában?). A kollégái által Trükkös Zotyónak nevezett Varga Zoltán lapja persze ezen nem akad fent.

Vitray Tamás 85 évesenForrás: MTI/Czimbal Gyula

Vitray mellesleg még a meg nem nevezett hölgyet is megalázza (legyünk jóindulatak, tételezzük fel, hogy létezik a kapcsolat). A történet szerinti - ezek szerint - volt tévés, filmkészítő kolléganőnek ugyanis Gyárfás soha nem hallotta a nevét, sőt, meg sem tudta jegyezni...