Válaszolt a rendőrség a Budapesten verekedő amerikai katonák ügyében

ukrán válság 2022, ukrajna, ukrán, orosz ukrán háború, háború, katona, 
 DPR Russia Ukraine Military Operation Azovstal reflection soldier sunglasses uniform helmet Horizontal
8214963 13.06.2022 Russian serviceman inspects the territory of the Azovstal plant in Mariupol, Donetsk People's Republic. Konstantin Mihalchevskiy / Sputnik (Photo by Konstantin Mihalchevskiy / Sputnik / Sputnik via AFP)
Vágólapra másolva!
Néhány napja verekedés tört ki Budapesten, amit a helyi biztonsági cég emberei képtelenek voltak megfékezni. Az ügyben garázdaság miatt indult nyomozás - írja a Metropol.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is beszámolt róla, amerikai elitkatonák verekedtek egy budapesti bulinegyed híres szórakozóhelyén.

A NATO kötelékében Magyarországon tartózkodó amerikai speciális alakulat katonái verekedtek össze külföldi turistákkal az egyik ismert szórakozóhelyen, amit a helyi biztonsági cég emberei is képtelenek voltak megfékezni.

A Metropol információi szerint a Király utcában, az Instant-Fogas nevű szórakozóhelyen a NATO kötelékében hazánkban tartózkodó speciális alakulat katonái és külföldi turisták között robbant ki konfliktus.

Az amerikai katonák állítólag speciális kiképzésük elemeit is felhasználva verekedtek.

A helyi biztonsági cég emberei képtelenek voltak megfékezni őket és végül rendőri segítséget kértek.

A Metropol munkatársai a szórakozóhelyen próbáltak további információkhoz jutni, de az érintett biztonsági cég dolgozói elzárkóztak a válaszadástól.

A Központi Nyomozó Főügyészség a következő tájékoztatást adta az üggyel kapcsolatban:

Megkeresésére tájékoztatom, hogy az ügyben minősített garázdaság bűntette miatt a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészségen van folyamatban nyomozás. Az ügyben gyanúsítotti kihallgatás nem történt és személyi szabadságot érintő kényszerintézkedés elrendelésére sem került sor. Tájékoztatom továbbá, hogy a rendelkezésre álló adatok szerint súlyos sérülést az ügyben senki nem szenvedett. Más adat a büntetőeljárás eredményessége érdekében jelenleg nem közölhető.