Az ápolásra szoruló idős komlói asszony állapota folyamatosan romlott, menye és ápolója mégsem hívott orvost hozzá, mert azt akarták, hogy a nő meghaljon.

A rendőrség október végén indított eljárást a két nő ellen, akik közösen ápolták az idősebb nő anyósát - írja a police.hu.

A megalapozott gyanú szerint az 58 éves nő tisztában volt azzal, hogy az ápolásra és gondozásra szoruló anyósa állapota romlik, ennek ellenére semmit sem tett az állapot romlásának megakadályozása, valamint az orvosi segítség biztosítása érdekében.

Az ápolással megbízott 44 éves nővel megbeszélte, hogy azt szeretné, ha anyósa mielőbb meghalna, mert az ápolását tehernek érezte.

Mindkét nő belenyugodott az idős asszony állapotának romlásába, és siettették azt.

Az ápoló segítette, és tanácsokat is adott a nőnek azzal kapcsolatban, hogy a sértett halála mielőbb bekövetkezzen.

Akkor sem tett semmit, amikor látta, hogy az idős asszony haldoklik, szándékosan nem hívott orvost a beteg megmentése érdekében.

Sőt, megbízójával közölte, hogy olyan gyógyszert adagol a sértett ételébe, illetve italába, amely legyengíti, és meg fog halni.

A 86 éves nő október 21-én meghalt.

Az orvosszakértői vélemények megállapították, hogy az ellátási mulasztások felgyorsították az idős nő halálának bekövetkezését.

A rendőrök mindkét nőt elfogták és előállították a főkapitányságra, letartóztatásuk után most mulasztással elkövetett emberölés bűntette miatt folyik eljárás ellenük.

A címlapi kép illusztráció!