Videón a rajtaütés Pest megyében: Kábítószer terjesztő hálózatot számolt fel a TEK

Grammonként 2.500-3.000 forintért árulták a kristályt.
Vágólapra másolva!
Öt helyszínen öt embert fogtak el egy hosszú ideje tartó nyomozás eredményeként a TEK és Rendőrség munkatársai november 16-án, így kábítószerrel és új pszichoaktív anyaggal kereskedők hálózatát számolták fel Pest megyében
Vágólapra másolva!

2022. november 16-án hajnalban a Ceglédi Rendőrkapitányság épületében gyűltek a rajtaütésben részt vevő egységek: a rendőrök, TEK-esek, valamint a Ceglédi Járási Ügyészség vezető ügyésze - írja a Police.hu

A ceglédi nyomozók régóta nyomoztak már egy abonyi család után, amelynek tagjai helyben és a környéken terítettek kristályt - a gyanú szerint.

A 43 éves F. Attila, 41 éves élettársa és fiaik az apa által leosztott szerepek szerint vettek részt a kábítószer-terjesztő "vállalkozásban".

Az üzleteket a családfő bonyolította, a porciózást az anya és fiai végezték. Kilós kiszerelésben vásárolták a kábítószert és 10-400 grammos adagonként adták tovább ügyfeleiknek, grammonként 2.500-3.000 forintért.

Grammonként 2.500-3.000 forintért árulták a kristályt. Forrás: Police.hu

Bejelentett munkahelye vagy legális jövedelme a család egyik tagjának sem volt, a házuk udvarán ennek ellenére két, nagyértékű autó parkolt és a rajtaütéskor lefoglalt ékszer, illetve pénz mennyisége is jelentős volt.

A drogkereső kutya a tévé alatti szekrénybe bújva egyértelmű jelzést adott - és hét zacskó drogot találtak a rendőrök.

A rajtaütésben 175 gramm aranyékszert, 5 okostelefont és több, mint 600 gramm kábítószergyanús anyagot foglaltak le, valamint közel 8 millió forintnyi készpénzt.

F. Attila és élettársa részben beismerő vallomást tettek, fiaik megtagadták a vallomástételt.

A kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyamatban lévő nyomozáshoz egy másik ügyet is hozzárendeltek a ceglédi rendőrök, mivel felmerült, hogy a két különböző ügy vádlottjai egymással is üzleteltek.

Ezért terjedt ki a hajnali akció Jászkarajenőre, ahonnan azt a 46 éves K. Józsefet állították elő, akit új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével gyanúsítanak.

K. József néhány hónapja kezdett az N-ethylbuphedront tartalmazó illegális szerrel kereskedni, főként helyben élő vevőit látta el, grammját 10 ezerért vette, ügyfeleinek 13-15 ezer forintért számította fel.

K. József lakásán 18 gramm új pszichoaktív anyagot és mobiltelefonokat foglaltak le. A férfi nadrágzsebéből félmillió forint, élettársa melltartójából pedig alufóliába csomagolt por került elő.

K. József először tagadta a bűncselekmény elkövetését.

Az öt elfogott és őrizetbe vett gyanúsítottat azóta letartóztatta a bíróság. A Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az F. család tagjai ellen kábítószer-kereskedelem, K. József ellen új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.