Vágólapra másolva!
40 rendőr és két kutya vett részt abban az akcióban, amelyben 5 helyszínen 5 embert fogtak el. A négy tagú abonyi család és a jászkarajenői férfi kábítószerekkel kereskedtek. Régóta tervezték a rajtaütést, amelyről felvételek is készültek.
Vágólapra másolva!

November 16-án hajnalban a Ceglédi Rendőrkapitányságon gyülekeztek a rendőrök és a Terrorelhárítási Központ emberei. Abonyba és Jászkarajenőre indultak. Az előbbi településen egy 4 tagú családot, az utóbbiban pedig egy férfit kellett elfogniuk. A ceglédi rendőrök régóta nyomoztak az abonyi család ellen, akik a gyanú szerint kristállyal kereskedtek.

A bűnbandát a 43 éves apa vezette, utasításait a 41 éves élettársa és a két huszonéves fiúk követte.

Az eladást az apa intézte, az anya és a fiai pedig a porciózásban segítettek. A drogot kilónként vásárolták, és grammonként 2500-3000 forintért adták el. Bejelentett munkahelye egyik családtagnak sem volt, ennek ellenére a házuk udvarán két autó is parkolt, amelyek összesen 16 millió forintot értek.

Otthonukban sok ékszert és pénzt találtak és foglaltak le a rendőrök.

a családtól lefoglalt készpénz egy része Forrás: police.hu

Az egyik drogkereső kutya a család tévéje alatti szekrényben 7 zacskó kábítószerre bukkant.

A családtól lefoglalt kábítószer Forrás: police.hu

Ezek mellett az ügy bűnjelei közé került 175 gramm aranyékszer, 5 okostelefon, egy mérleg, több fecskendő és kanál és több, mint 600 gramm kábítószer.

Valamint összesen 8 millió forint, amit a család a lakás különböző pontjain rejtett el, például köntösök zsebébe.

Az apa és az anya részben beismerte a bűncselekményt, fiaik azonban mindent tagadtak.

Az akció során egy 46 éves, jászkarajenői férfit is elfogtak a rendőrök, akit új pszichoaktív anyaggal való visszaéléssel gyanúsítanak és azt feltételezték, hogy a családdal is üzletelt.

A férfi N-ethylbuphedront tartalmazó illegális szerrel kereskedett, amivel főként a helyieket látta el. A szer grammját 10 ezer forintért vette és 13-14 ezerért adta tovább. A rajtaütés során lefoglaltak a rendőrök egy mérleget, 18 gramm drogot, egy telefont, fél millió forintot, valamint a férfi élettársának a melltartójába rejtett port.

A férfi először tagadta a tettét, később azonban beszédesebbé vált.

Az öt drogkereskedőt azóta letartóztatta a bíróság. A család tagjai ellen kábítószer-kereskedelem miatt, a férfi ellen pedig új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt indtott a rendőrség eljárást.