Migránsokat rabolt ki apa és fia a román-magyar határnál

Vágólapra másolva!
A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a két férfivel szemben, akik önkéntes határvédőként előbb kirabolták a migránsokat majd szóltak az illegális határátlépésről a rendőrségnek.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint apa és fia, magukat önkéntes határvédőnek tekintve, illegális határátlépőket figyeltek meg a román-magyar határon szabadidejükben. A migránsokról mindig szóltak a rendőröknek is. Augusztus 4-én 20 órakor a román-magyar határ megyebeli részén megláttak 7 illegális határátlépőt.

illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A férfiak gáz riasztófegyverrel és gázspray-vel arra kényszerítették a migránsokat, hogy mobiljaikat és a náluk lévő pénzt,

összesen mintegy 2300 eurót, adjanak oda nekik.

Azért, hogy nyomatékosítsák, amit kérnek, a migránsok egy részét lefújták a gázsprayvel.

A telefonokat eldobták, a pénzt pedig az autójukban eldugták, aztán szóltak a rendőröknek az illegális határátlépőkről. A migránsok beszélni kezdtek. Elmondták a rendőröknek, hogy a két férfi kirabolta őket, sőt még azt, hová rejtették el a pénzt. A járási ügyészség a két férfit fegyveresen elkövetett rablással vádolta meg. A vádemeléskor letartóztatás alatt álló férfiak sorságról a Szegedi Járásbíróságon döntenek majd.