Vádat emeltek Lagzi Lajcsi zsarolói ellen

Galambos Lagzi Lajcsi Lajos tárgyalás
Vágólapra másolva!
Egy vállalkozó azzal kereste meg Lagzi Lajcsit az ellene indított eljárás alatt, hogy több százmillió forintért cserébe a kapcsolatain keresztül el tudja intézni, hogy ne kerüljenek börtönbe a feleségével. A Központi Nyomozó Főügyészség vesztegetésre hivatkozva, hivatalos személy jelleg színlelésével elkövetett üzérkedés miatt öt ember ellen emelt vádat.
Vágólapra másolva!

Egy vállalkozó tavaly júniusban magát hivatalos személynek kiadva, az egyik alkalmazottja segítségével azzal kereste meg Lagzi Lajcsit, hogy

200 millió forintért biztosítani tudja, hogy az ellene és feleségével szemben folyamatban lévő büntetőeljárásban ne kapjanak letöltendő börtönbüntetést.

A vállalkozó a legfőbb ügyészre hivatkozott, mint aki elintézi az ügyet, majd Lagzi Lajcsi mellett kihangosított telefonon beszélt egy, a legfőbb ügyész "jobbkezeként" említett emberrel, aki garantálta, hogy nem kell majd börtönbe menniük.

Lagzi Lajcsi Fotó: Csudai Sándor - Origo

Lagzi Lajcsi többször találkozott egy ügyvéddel, akit a vállalkozó ajánlott.

Az ügyvéd megerősítette, hogy a vállalkozó valóban képes kedvezően befolyásolni a bíróság döntését, és hozzátette, ehhez őt kell meghatalmazni védőként az eljárásban.

Az ügyészség rajtuk kívül még két embert megvádolt. Egyikük a vállalkozó hozzátartozója, aki aktívan támogatta őt az átverésben, a másik pedig, tudva a csalásról, pénzért cserébe segített felvenni a kapcsolatot Lagzi Lajcsival.

Az ügyészség szerint a vállalkozó, állításával ellentétben, nem rendelkezett sem ügyészi, sem más hivatalos személyi kapcsolattal. Az ügyészség azt javasolja, hogy a bíróság ítélje el az ügyvédet és a vállalkozót végrehajtandó börtönbüntetésre, továbbá az ügyvédet végleges hatállyal tiltsa el a foglalkozásától. Arra az esetre, ha az előkészítő ülésen a vállalkozó beismerő vallomást tenne és ezzel lemondana a tárgyaláshoz való jogáról, az ügyészek azt indítványozzák, hogy ítéljék 3 200 000 forint pénzbüntetésre és öt év börtönbüntetésre.

Ahogy azt korábban megírtuk,

Lagzi Lajcsi a vád szerint több millió forintot csalt el több közműtől is, amiért a bíróság első fokon 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte.

Az ítélet után az ügyészség súlyosításért fellebbezett. Másodfokon decemberben hozhat ítéletet a bíróság.