A gyurcsányista EP-képviselők, a momentumos Cseh Katalin és a jobbikos Gyöngyösi Márton arra szavaztak az Európai Parlamentben, hogy Brüsszel teljesen tiltsa be az orosz energiahordozók importját, ideértve az olajat is. A baloldal tehát megfosztaná a magyarokat az olcsó orosz olajtól, gáztól és atomenergiától. Ez azt eredményezné, hogy a magyarok fűtés, áram és üzemanyag nélkül maradnának.

Az Alapjogokért Központ tájékoztatásából kiderül: a baloldali EP-képviselők megszavazták, hogy az Európai Parlament "szorgalmazza az orosz fosszilis tüzelőanyagok és urán uniós importjára vonatkozó azonnali és teljes embargót, valamint az Északi Áramlat-1 és -2 csővezeték teljes leállítását Oroszország agresszív háborúja finanszírozásának megszüntetése érdekében".

Hozzátették: Gyurcsányné, Gyöngyösi Márton, Cseh Katalin, Ara-Kovács Attila, Molnár Csaba és Rónai Sándor megszavazták, hogy az EU azonnal, teljes körűen vonja embargó alá az orosz kőolajat, földgázt és az atomenergiát. A magyarországi baloldali politikusok tehát azt akarják, hogy a magyar otthonok, gyárak fűtés, üzemanyag és áram nélkül maradjanak. Ezzel a baloldali EP-képviselők megfosztanák a magyar embereket attól, hogy megfizethető energiához jussanak hozzá.

"Ezek a baloldali képviselők vagy nem tudják, mit tesznek, vagy tudják, de direkt ártani akarnak az országnak. Ezek a döntések ugyanis rosszak Magyarországnak, tönkretennék a gazdaságunkat, ezért egy, a józan ész talaján álló képviselő soha nem támogathatná azokat" – hívja rá fel a figyelmet az Alapjogokért Központ.

A baloldaliak mégis megtették, mégis támogatják a rossz döntéseket. Egyszer azonban nekik is el kell számolniuk a választóikkal és Magyarország népével! – zárta bejegyzését a civil szervezet.