Az Európai Parlament csütörtöki ülésén a magyarországi dollárbaloldal képviselői ismét bizonyították, hogy nem a magyar választók, hanem megbízóik érdekeit szolgálják. Összegyűjtöttük, kik voltak azok, akik az Európai Parlamentben Gyurcsányné vezetésével arra szavaztak, hogy Magyarország ne kapjon pénzt (ettől persze Magyarország még megkaphatja a pénzt, mert az Európai Tanács dönt).

Ara-Kovács Attila

Ara-Kovács Attila

Ara-Kovács Attila a Gyurcsány-párt politikusa. 2014-ben a Demokratikus Koalíció külügyi kabinetjének vezetője lett. A 2019-es európai parlamenti választáson a Demokratikus Koalíció listájának 4. helyén szerepelt, és mandátumot szerzett az Európai Parlamentben. A Gyurcsány-házaspár egyik leghűségesebb kiszolgálója.

Cseh Katalin

Cseh Katalin, a Momentum képviselője az Európai Parlament strasbourgi épületébenForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Cseh Katalin, Gyurcsány ifjúsági tagozatának, a Momentumnak a politikusa. Rendszeresen a magyar érdekek ellen szólal fel az Európai Parlamentben. Leginkább arról ismert, hogy miközben korrupcióról beszél, addig ő és a köre érintett egy milliárdos pénzügyi csalásban. A Cseh Katalinhoz köthető cégek nyertek el közel 4,8 milliárd forintnyi uniós pénzt az elmúlt években különféle pályázatokon. Az OLAF, és számos más egyéb hatóság nyomoz az ügyben.

Gyurcsány Ferencné

Gyurcsányné, a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti képviselőjeForrás: MTI/Kovács Anikó

Gyurcsányné 2019-ben nyert mandátumot az Európai Parlamentbe a Demokratikus Koalíció listájáról. Gyurcsány Ferenc felesége előszeretettel lobbizik a magyar érdekek ellen az Európai Parlamentben. Legutóbb a német kancellárnál és külföldi nagyköveteknél küzdött a magyar források utalása ellen.

Gyöngyösi Márton

Gyöngyösi Márton, a Jobbik EP-képviselője és új elnökeForrás: © European Union 2022 - Source : EP/Fred Marvaux

Gyöngyösi Márton a Jobbik új elnöke 2019-ben jutott be az EP-képviselőnek a Jobbik listájáról. A szankciópárti dollárbaloldali politikus rendszeresen felszólal hazánk érdekei ellen, jelenleg is még szigorúbb szankciókat követel.

Molnár Csaba

Molnár Csaba, a DK EP-képviselőjeForrás: MTI/Mti Fotószerkesztőség/Mónus Márton

Közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter volt a második Gyurcsány-kormányban, a Bajnai-kormányban pedig Kiss Péter utódjaként a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter, a miniszterelnököt helyettesítő miniszter volt. 2022-től Gyurcsányék "árnyékkormányban" árnyék-kancellária miniszter, vagyis Gyurcsányné legfőbb bizalmasa.

Rónai Sándor

Rónai Sándor, a DK EP-képviselőjeForrás: Origo

Rónai Sándor a Demokratikus Koalíció alapító tagja és első választókerületi elnöke Dunakeszin. 2014 októberében Pest megye Önkormányzatának képviselőjévé választották. Később, 2018-ban a Demokratikus Koalíció szóvivője lett. A 2019-es európai parlamenti választáson a Demokratikus Koalíció listájáról jutott be az Európai Parlamentbe. 

A listán nincs ott Donáth Anna, de az Origo úgy tudja, a Momentum EP-képviselője is támogatta a felháborító határozatot, egyszerűen azért nem szavazta csak meg, mert nem volt a teremben.