Zokogva vette fel videóra Nikolett, ahogyan hatalmas lángokkal ég családjának egykori iskolája, a Váci Mihály Katolikus Általános Iskola Nagykátán - írja a Bors.

Borzasztó veszteség rázta meg Nagykátát kedd délután: kigyulladt a helyi, ikonikus általános iskola a Zárda utcában. A helyszínre közel 70 hivatásos és önkéntes tűzoltó érkezett.

A bent lévő mintegy 80 diák és tanár kimenekült időben, ám az épületet már nem tudták megmenteni, gyakorlatilag alkalmatlanná vált az oktatásra.

Forrás: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Mikóné Semperger Nikolett is ebben az iskolába tanult, amikor meghallotta mi történt, teljesen összeomlott. A helyszínre sietett, és sírva vette videóra, ahogyan leég szeretett iskolája.

Generációk jártak ide a családomból. Nagymamám, édesanyám és a keresztlányaim is. Én szó szerintsokkot kaptam. Könnyeimmel küzdöttem. Sírtam. Nagypapám testvére anno igazgatója volt ennek az iskolának, szegény már nem él, de nagyon fájna neki, ha ezt látná

- mondta,

Mindezek mellett Nikolett édesanyjának 50. osztálytalálkozója is nemrég az iskolában zajlott, ahova ő is elkísérte.

„Keresztlányaim már felső tagozatosok, így ők a Vadász utcai részlegbe járnak, de fájdalommal érintette őket régi iskolájuk leégése. A kisebbik el szeretett volna menni meglátogatni régi iskoláját, tanárokat, de sajnos már nem teheti" – zárta gondolatait megtörten Nikolett.