A Győri Ítélőtábla súlyosbította annak a férfinak a büntetését, aki a barátnőjét és más nőket is prostitúcióra kényszerített, és az ebből származó pénz nagy részét eltette.

A férfi azzal hitegetett egy fiatal lányt, hogy közös jövőt tervez vele. Miután behálózta, rábeszélte, hogy először Ausztriában, aztán Svájcban prostituáltként dolgozzon bárokban. Az ebből származó pénz nagy részét a férfi kapta meg, személyesen vagy postai úton. Amikor a lány abba akarta hagyni a szexmunkát, a férfi megverte és halálosan megfenyegette. A nő feljelentést tett ellene Magyarországon.Azért, hogy leplezze a bevételét a férfi, az anyját és a testvéreit kérte meg, hogy vegyék fel a külföldről nekik érkező pénzt és adják át neki.

2009 és 2014 között több, mint 12 millió forintot szerzett. 

A barátnőjén kívül 2010 és 2016 között a férfi még három, Svájcban élő nővel tartott fenn kapcsolatot, akik szintén prostituáltként dolgoztak neki. Tőlük közel 5 millió forintot szerzett meg.

IllusztrációFotó: Csudai Sándor - Origo

A Székesfehérvári Törvényszék emberkereskedelem, többrendbeli, felbujtóként elkövetett pénzmosás és kitartottság miatt 2 év börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 5 év próbaidőre felfüggesztette, és közel 14 millió forint vagyonelkobzást rendelt el.
Az ügyész súlyosbítás miatt, a védő és a vádlott enyhítés miatt fellebbezett.A Győri Ítélőtábla november 22-én kihirdetett ítélete a férfi büntetését 3 év fegyházbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra súlyosította.