Hivatalos személy elleni erőszak és könnyű testi sértés miatt tartóztattak le egy huszonéves szlovák férfit, aki két nappal ezelőtt részegen rendőrökre támadt Miskolc belvárosában.

A fiatal, szlovák férfi november 26-án 2 óra körül a barátaival wellness hétvégére érkezett Miskolcra. Mivel agresszívan viselkedett pár ital után, rendőröket hívtak hozzá.

A 25 éves férfi ekkor váratlanul

ököllel arcon ütötte az egyik rendőrt, majd miután a másik rendőr lefogta a karját, kiszabadította, és a másik rendőrt is arcon vágta. 

Erre leteperték a támadót, aki még ezután is ellenállt és háton fekve az egyik rendőrt páros lábbal, talppal fejbe rúgta, majd egyszer a bordáját és mindkét lábszárát is megrúgta, ez utóbbit hétszer-nyolcszor.

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,Fotó: Csudai Sándor - Origo

A rendőrök magánindítványt terjesztettek elő a szlovák fiatallal szemben. A férfi kihallgatása során beismerő vallomást tett, aztán őrizetbe vették.

Mivel nem kötődik Magyarországhoz, az ügyészek szerintfennáll nála a szökés, illetve rejtőzködés veszélye, úgyhogy a debreceni bíróság ma elrendelte a letartóztatását. A végzés végleges - írja az Ügyészség oldala.