Feltételesen volt szabadlábon az a soproni férfi, aki egy tapétavágóval megvágta és brutálisan megverte a barátnőjét. A férfi másnap lopni akart a helyi piacról.

A munkanélküli férfi és a barátnője november 18-án Ausztriában voltak kirándulni, ahol alkoholt ittak. Visszafelé, a soproni vonaton a férfi verni kezdte a nőt, hogy szerezzen pénzt.

Azzal fenyegette, hogyha nem teszi, agyonveri őt és a családját is.

Képünk illusztrációFotó: Csudai Sándor - Origo

Amikor megérkeztek Sopronba, folytatta a támadást. Ököllel ütötte a nőt, akinek ekkor már vérzett a szája. Ezt egy gyalogos észrevette és hívta a rendőrséget. A férfit ez sem érdekelte, újra megütötte a bartánőjét, majd megvágta az arcát egy tapétavágóval. Ezek után még többször megütötte az arcán, végül bemenekült egy üzletbe. Ezek után még kiabált egy kicsit az utcán, de aztán elszaladt, mert meglátta a rendőröket. Másnap a soproni piacon el akart lopni egy pénzkazettát, amit a többi vásárló és árus megakadályozott. Az ügyészség a súlyos testi sértés és lopás miatt indult eljárásban többek között a szökés, elrejtőzés veszélye miatt javasolta a férfi letartóztatását. A bíróság ezzel egyetértve 1 hónapra letartóztatta.