Mától lehet szavazni azon a nemzetközi online versenyen, ahol eldől, kié lesz az Európa legjobb karácsonyi vására cím. Az Advent Bazilika már kétszer, 2019–ben és 2021-ben is győzött a rangos európai karácsonyi vásárokat tömörítő mezőnyben, a többi között Bécs, Gdansk, Bázel, Prága és Brüsszel hasonló ünnepi rendezvényeit megelőzve. A szervezők idén is voksolásra buzdítanak mindenkit, hogy Magyarországra kerüljön a kitüntető cím.

Már teljes pompájában fogadja az ünnepelni vágyókat az Advent Bazilika. Meghitt adventi hangulat, az ünnepi időszak illatai, ízei, fényei és szívet-lelket melengető pillanatai, 12 méteres karácsonyfa, fényfestés, szelfipont, jégpálya, valamint közel 120 minőségi kézműves és gasztronómia kiállító fogadja az érkezőket Budapesten, a Szent István-bazilika előtti téren.

A Szent István téri Advent Bazilika karácsonyi vásár 2022. november 19-énForrás: MTI/Mohai Balázs

Az Advent Bazilikát tizenkettedik alkalommal hozzák létre a szervezők.

Évről évre semmihez sem hasonlítható ünnepi atmoszférát teremtenek, minőségi időtöltést és különleges gasztronómiai kínálatot nyújtanak a látogatóknak.

2020-ban is ragyogó fényekben úszott a térForrás: AHO OLIVER/Aho Oliver

A Szent István téren rendezett karácsonyi vásár nem csupán a magyar főváros, de az európai régió egyik legszebb ünnepi rendezvénye is egyben. A népszerű és kedvelt turisztikai célpont kétszer, 2019-ben és 2021-ben is elnyerte az „Európa legjobb karácsonyi vására" címet.

Az Advent Bazilika idén triplázhat a versenyen.

Karácsonyi fények és az Advent a Bazilikánál karácsonyi vásár 2021 december 9-énFotó: Szabó Gábor - Origo

November 25-én 0:00-kor indult az európai ünnepi rendezvények megmérettetése, ahol a közönség online felületen leadott szavazatai alapján dől el, mely vásár nyeri el és viselheti egy évig a kitüntető címet. A szervezők mindenkit arra buzdítanak, hogy adja le vokság december 8-ig az Advent Bazilkára ide kattintva, ezen az oldalon, hogy újra Magyarországé legyen az elismerés.

idén is lehet az Advent Bazilika karácsonyi vásárra szavazniForrás: Origo