Még 2020-ban emeltek vádat azzal a most húszéves fiatallal szemben, aki 16 éves korában bosszúból majdnem halálra szúrta volt barátnőjét, majd a büntetőeljárás ideje alatt megismerkedett egy másik lánnyal, akin szintén kegyetlen bosszút állt a kapcsolat végén.

A fiú már 15 évesen jegyben járt barátnőjével, de féltékenysége miatt rendszeresen bántalmazta, ezért a lány elhagyta.

A fiú azonban nem tudott belenyugodni ebbe, éa 2018 márciusában elcsalta a Ráckevére a Duna-ághoz, majd a töltésről,

közel 5 méter magasságból 0 fokos vízbe lökte. A lány azonban ki tudott úszni, ám volt barátja még ekkor sem hagyta abba a bántalmazást: egy késsel testszerte összevagdosta, majd életveszélyes sérülésekkel hagyta magára.

A lány minden erejét összeszedve telefonon segítséget kért a barátnőjétől.

A kamasz fiú ellen büntetőeljárás indult, ami alatt a bíróság bűnügyi felügyeletbe helyezte lakóhelyén. Ezalatt végig nyomkövető volt rajta. Még a házi őrizet alatt megsimerkedett egy másik fiatal lánnyal, aki egy ideg rendszeresen látogatta, ám ennek a kapcsolatnak is szakítás lett a vége, amit a kamasz szintén nem tudott feldolgozni.

Így 2018 augusztusában levágta a bokájáról a nyomkövetőt, magához vett egy rugós bicskát és megszökött a lakásból. Ezután felkutatta a lányt a lakóhelyén. Ennek érdekében még

a lány anyjával is összeveszett, ami addig fajult, hogy négyszer mellkason, illetve alkaron szúrta, ezután barátnőjét a mellén, majd további kilenc alkalommal testszerte megsebesítette.

A lány életét csak a gyors és szakszerű orvosi segítség mentette meg. Anyját szintén életveszélyes sérülések miatt kellett műteni, emellett poszttraumás stresszt is szenvedett.

Illusztráció.Forrás: Thinkstock

A Fővárosi Törvényszék június 29-én kihirdetett ítéletével a fiatalt bűnösnek mondta ki gyilkossági kísérlet miatt, és 12 év fiatalkorúak börtönére ítélete.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész a jelenleg 20 éves férfival szemben hosszabb tartamú szabadságvesztés és mellékbüntetés kiszabásáért, míg a férfi és védője enyhítésért fellebbezett.

A Fővárosi Ítélőtábla  most jogerősen helybenhagyta az elsőfokú ítéletet.