Február elejéig meghosszabbíthatják a letartóztatását annak a grúz férfinak, aki augusztusban egy ismeretlen társával együtt próbált Ausztriába vinni török migránsokat.

Az ügyészség indítványozta, hogy hosszabbítsák meg a letartóztatását annak a grúz férfinak, aki öt migránst rejtegett az autójában.

A férfi augusztus elsején egy ismeretlen társával együtt érkezett a magyar–szerb határ közelébe két magyar rendszámú autóval, ahol egy elhagyott, erdős területen a grúz férfi 5, társa 6 török migránst vett fel, hogy Ausztriába vigyék őket.

Még aznap, az M1 autópálya Ausztria felé vezető oldalán, a 88 km szelvényben, a Komárom-Esztergom megyei rendőrök ellenőrzés alá vonták az autót, ahol megtalálták a migránsokat. A másik kocsival közlekedő ismeretlen társa ezt látva az autópályán megállt, és a migránsokkal együtt elmenekült.

A kép illusztrációFotó: Csudai Sándor - Origo

A komáromi járásbíróság ügyészi javaslatra

augusztus 4-én elrendelte a férfi letartóztatását, majd legutóbb december 4-ig meghosszabbította. Az ügyészség javasolta, hogy a bíróság a férfi letartóztatását újabb két hónappal,

azaz 2023. február 4-ig hosszabbítsa meg.