Nyitrai Zsolt: Össznemzeti ügy a nemzeti konzultáció

NYITRAI Zsolt Péter
Budapest, 2022. január 4. Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott a Magyarország zöld úton jár! elnevezésű online környezetvédelmi konzultációról tartott sajtótájékoztatón Budapesten, az Innovációs és Technológiai Minisztériumban 2022. január 4-én. A felmérés kérdéseire több mint 70 ezren válaszoltak. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Nyitrai Zsolt, a Fidesz országgyűlési képviselője, kiemelet társadalmi csoportokért felelős miniszterelnöki főtanácsadó a Heti TV Pirkadat című műsorában beszélt az ellenzékről, az uniós megállapodásról, valamint szóba került a munkája is.
Vágólapra másolva!

A politikus elmondta, a mostani legújabb, tizenötödik alkalommal megszervezett nemzeti konzultáció is arról szól, hogy a kormány párbeszédet folytat az emberekkel, megkérdezi a véleményüket. Most
éppen a brüsszeli szankciók a téma, mert a kormány úgy véli, ezek a rendelkezések azok, amelyek jelenleg Európának és Magyarországnak ártanak a leginkább, és ezért kérdezik meg az embereket.

Nyitrai Zsolt az ellenzékről is beszélt, megjegyezve, egyrészt botrányos az a nemrégiben kiderült ügy, ami az ellenzék amerikai támogatásáról szól. Hozzátette, a pártfinanszírozási törvény egyértelműen kijelenti, nem lehet külföldről pénzeket elfogadni, ám az ellenzék volt miniszterelnök jelöltje komoly összegekről beszélt. A hírek szerint 3 milliárd forint értékben érkezett támogatás Amerikából. A politikus megemlítette, talán nem véletlen a dollárbaloldal kifejezés, ahogy az is érthetetlen, miért próbálják elhitetni az emberekkel, hogy a támogatók ezért a pénzért nem kértek semmit. Elegendő csak az Európai Parlament legutóbbi szavazására gondolni, ahol az ellenzéki képviselők is azt mondták, vonjanak meg Magyarországtól támogatásokat.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.