Mindössze néhány nappal korábban szabadult a börtönből az a férfi, aki egy kiskunfélegyházi dohányboltban megfenyegette az ott dolgozó nőt. Azt mondta neki, hogy kitekeri a nyakát, majd követelte, hogy adja át neki a kasszában lévő pénzt. Az eladó kiszaladt az üzletből, majd kívülről megfogta az ajtó kilincsét, és bezárta a boltba a férfit. Ezután hívta a rendőröket.

A helyi férfi hat nappal szabadulása után június 9-én estefelé bement egy kiskunfélegyházi dohányboltba. Először vett egy kis üveges vodkát, amit gyorsan megivott. Ezután pénzt követelt, miközben

azzal fenyegette az eladót, hogy kitekeri a nyakát, ez pedig egy rablás.

Az ijedt nő gyorsan kiszaladt az üzletből, ám volt annyi lélekjelenléte és bátorsága, hogy
a bejárati ajtó kilincsét kívülről megfogta és segítséget kért.A nő ezzel csapdába ejtette a támadót, aki kihasználva, hogy egyedül maradt az üzletben, zsebre rakta a kasszában talált 79.500 forintot.

A kép illusztrációFotó: Csudai Sándor - Origo

Azonban nem élvezhette sokáig a zsákmányt, mert
a rendőrök rövid időn belül lecsaptak rá.

A férfit 2013-ban már elítélték rablás miatt, legutóbbi fegyházbüntetéséből pedig 6 nappal az dohánybolti rablás előtt szabadul.

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfit rablással vádolja, és fegyházbüntetés kiszabását javasolta vele szemben.