Leszakadt felsővezeték és a biztosítóberendezés hibája miatt késnek a vonatok a váci, a veresegyházi és a Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba vonalon - közölte a Mávinform. 

Frissítés: 

Mávinform: fokozatosan áll helyre a menetrend a váci, a veresegyházi és a Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba vonalon

A szakemberek elhárították a műszaki problémákat, így fokozatosan állhat helyre a vonatok menetrendje a váci, a veresegyházi és a Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba vonalon - tudatta a Mávinform szerdán az MTI-vel.

A legfrissebb információk szerint Rákosrendező és Rákospalota-Újpest között már mindkét vágányon közlekednek a vonatok, miután Istvántelek megállóhelynél helyreállították a felsővezetéket. A Budapest-Vác-Szob és a Budapest-Veresegyház-Vác vonalon fokozatosan, a kora délutáni órákban állhat helyre a menetrend - írták.Közölték azt is, hogy Kőbánya felső és Rákos, valamint Rákos és Rákoshegy között megjavították a biztosítóberendezést.

A vonatok már korlátozás nélkül közlekedhetnek, így a menetrend fokozatosan, a déli órákra állhat helyre a Budapest-Hatvan, valamint a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon.
Hozzátették, hogy fokozatosan újraindul az S60-as és S80-as vonatok közlekedése, ezért az egri Agria InterRégió és a szolnoki Z60-as vonatok már csak eredeti megállóikban állnak meg.

Korábban írtuk: 

Rákosrendező és Rákospalota-Újpest között csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok, mert a Nyugati pályaudvarról Vácra indult S71-es vonat áramszedője az istvánteleki megállóhelynél letört, a felsővezeték leszakadt.

A felsővezeték helyreállításáig jelentős késésekre, 20-40 perccel hosszabb mentidőre, kimaradó és rövidebb útvonalon közlekedő járatokra lehet számítani a Budapest-Vác-Szob és a Budapest-Veresegyház-Vác vonalon.

 A Mávinform tájékoztatása szerint a vasúti jegyeket és bérleteket elfogadják a 12-es és 14-es villamoson Rákospalota-Újpest és Angyalföld kocsiszín, valamint a Lehel tér között, valamint az M3-as metrón és a metrópótlón is Újpest-központ és a Nyugati pályaudvar között.

Közölték azt is, hogy Rákos és Rákoshegy között meghibásodott a biztosítóberendezés.A helyreállításáig jelentős késésekre, 20-40 perccel hosszabb mentidőre, kimaradó és rövidebb útvonalon közlekedő járatokra lehet számítani a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon, valamint a szerelvényfordulók miatt a Budapest-Hatvan vonalon is.