Amióta kiderült a baloldal hatalmas botránya, azóta összevissza hazudnak a 3 milliárd forintos külföldi támogatásról. Márki-Zay Péter, Korányi Dávid, az Action for Democracy elnöke és a baloldal rendre azt állította, hogy a milliárdos külföldi támogatás "mikroadományokból" érkezett. Mint kiderült, ez nem felel meg a valóságnak, csúnyán lebuktak a hazugsággal. Mivel már tarthatatlan volt a "mikroadományos" hazugság, ezért maga Korányi Dávid a legfrissebb közleményében ismerte be, hogy voltak "intézményes" támogatók is a guruló dollárok mögött.

A baloldal külföldi támogatása a rendszerváltás óta történt legnagyobb külföldi beavatkozási kísérlet a magyar belpolitikai folyamatokba. Amióta csúnyán lebukott a baloldal a 3 milliárd forintos külföldi támogatással, azóta nevetségesebbnél nevetségesebb magyarázatokkal állnak elő a guruló dollárokkal kapcsolatosan. 

Nevetségesebbnél nevetségesebb magyarázatokkal állnak elő a guruló dollárokkal kapcsolatbanForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Márki-Zay Péter azt állította, hogy mikroadományokból érkezett a közel 8 millió dolláros amerikai támogatás. Korányi Dávid, Karácsony Gergely városdiplomácia főtanácsadója és az Action for Democracy elnöke, a lebukást követően azt mondta, hogy a guruló dollárokat a "diaszpórában" élő magyarok tízezrei adták össze. Csakhogy Rákay Philip, médiaszakember, és a Megafon csapata leleplezték ezt a hazugságot a weboldalakról készült archívált mentések alapján. Kiderült, hogy a 3 milliárd forintot mindössze 11 adományozó adta össze. 

A baloldal szánalmasan menekül a kérdések elől, úgy próbálnak tenni, mintha semmi közük nem lenne a guruló dollárokhoz, noha együtt indult az egész magyarországi baloldal az országgyűlési választásokon. Ez nehezen hihető, sőt megmosolyogtató, ahogyan nevetséges módon próbálják megmagyarázni ezt a durva nemzetbiztonsági kockázatot jelentő durva beavatkozást.

Bajnai Gordon bonyolította le a DatAdaton keresztül a baloldal kampányát, míg Korányi Dávid menedzselte a guruló dollárok elosztásátForrás: MTI/Beliczay László

Korányi Dávid a lebukást követően az első közleményében továbbra is mikroadományokról beszélt, de mivel a botrány továbbgyűrűzött ezért egy ma megjelent közleményében már elismeri, hogy intézményi támogatók is voltak a guruló dollárok mögött, ezzel is beismerve, hogy tarthatatlan volt a baloldal és az ő korábbi mikroadományos állítása.