Folyamatos működéssel tervez a hideg hónapokra is az Operettszínház

Budapesti Operettszínház
Folyamatos működést tervez a Budapesti Operettszínház
Vágólapra másolva!
Az elhibázott brüsszeli szankciók visszaütnek, így jelentősen emelkedtek az energiaárak. Ez komolyan érinti a hazai kulturális életet is, hiszen a színházak, mozik, kiállítótermek, múzeumok téli fűtése jelentősen megterheli az intézmények büdzséjét. Közülük sokan kényszerülnek időszakosan bezárni. A Budapesti Operettszínház azonban nem szándékozik téli szünetet tartani, szögezte le Kiss-B. Atilla, a teátrum főigazgatója - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

– Semmiképpen nem szeretnénk megfosztani a nézőinket még a leghidegebb napokon sem attól a szellemi és lelki tápláléktól, amelyhez a Budapesti Operettszínházban férnek hozzá. Főleg nem egy centenáriumi évadban. A dupla jubileumunk a hideg hónapokra esik: 1922. december 23-án a Somossy Orfeumból színház lett, majd 1923. február 10-én Operettszínház.

Folyamatos működést tervez a Budapesti Operettszínház Forrás: Operettszínház

– magyarázta Kiss-B. Atilla, aki kiemelte: telt házas, állótapsos sikerekkel zajlanak az előadásaik.

– szólt a főigazgató az ünnepi műsorról, amelyen Cherubini, Mascagni, Mozart, César Franck, John Francis Wade, Georges Bizet, Adolphe Adam, Verdi, Massenet, Puccini, valamit a nagy musical-rockopera szerzők, Andrew Lloyd Webber, Tolcsvay László, Szörényi Levente, Kocsák Tibor, A. Menken, Claude-Michel Schönberg, B. F. Glazer, Franck Pourcel értékes dalaival, illetve Wolf Péter Ave Maria szerzeményével, D. Foster Imájával kedveskedett a lelkes közönségnek az Operettszínház társulata. A gálát az MTVA rögzítette, és december 24-én este az M5 csatorna sugározza.

A csillogás mellett sem feledkezhetünk meg a világgazdasági válságról, ami nyilván takarékoskodásra kényszeríti az együttest. Kiss-B. Atilla elárulta, hogy a takarékos üzemeltetés jegyében sikerült már az októberi, novemberi hónapokban jelentős megtakarításokat elérniük. Vajon ezek mellett tudnak-e pluszforrásokat előteremteni?

– Kidolgoztuk az új mecénás programunkat, ennek keretében várja teátrumunk a kultúrát támogatni szándékozó vállalkozásokat, cégeket és magánszemélyeket programszerű vagy egyedi kialakítású támogatási konstrukcióval. A jegyárstruktúrák megállapítása során, arra törekszünk, hogy mindenki számára elérhetőek legyenek az előadásaink, ugyanakkor rugalmasan alkalmazkodjunk a változó piaci feltételekhez.

– Értem ezalatt a vendégszerepléseket, koprodukciókat és az intézmény egyes helyiségeinek bérbeadását – magyarázta Kiss-B. Atilla. – Biztosítjuk nézőinket afelől, hogy a Budapesti Operettszínház előadásain mind a komfortérzet, mind a maradéktalan élmény változatlanul magas színvonalon szolgálja a minőségi szórakoztatást.