A Magyar Állami Operaház királyi páholyának kapui megnyíltak a családok előtt

Vágólapra másolva!
Megnyílt családok előtt a Magyar Állami Operaház mindenkori államfőnek fenntartott királyi páholya szombaton – tájékoztatta az intézmény közleményben az MTI-t.
Vágólapra másolva!

Az operaház kiemelte, hogy a páholy családok előtti megnyitására Novák Katalin határozatlan időre szóló engedélye adott lehetőséget.

A köztársasági elnöknek szívügye a családok támogatása, kezdeményezésével azt szeretné elérni, hogy a magyar családok közül minél többen élvezhessék az operaház színes, színvonalas előadásait – áll a közleményben.

A hatfős, első emeleti páholyból elsőként A diótörő című mesebalettet élvezhették az Egyszülős Központ meghívására érkező családok.

Forrás: Origo

Kiemelték, hazai családszervezeteken keresztül először a matiné-előadásokat láthatják azok a családok, amelyek nehezebben jutnak színházi vagy más kulturális élményhez.

Decemberben és jövő év elején a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, a Fiatal Családosok Klubja, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége, az Egyszülős Központ, a Szülők Háza Alapítvány, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom és a Férfiak Klubja meghívott vendégei tekinthetik meg az aktuális matiné-előadásokat az államfő páholyából – olvasható a közleményben.