Egy emberöléshez használt pisztolyt találtak hajléktalanok a Dunában. A gyilkosságra azután került sor, miután a sértett terhelő adatokat közölt egyik társáról egy korábbi emberölési ügyben. Az alvilág törvényei szerint egy ilyen árulás nem maradhat megtorlatlanul, ezért az elsőrendű vádlott megölette a férfit. A vádlottakat december 7-én állítják bíróság elé - írja a Bors.

A gyilkossági ügy elsőrendű vádlottja korábban tudomást szerzett arról, hogy egy bűnszervezetből ismert barátja terhelő vallomást közölt róla egy emberölési ügyben a nyomozóknak. A vádlott ezért elhatározta, hogy barátja árulása nem maradhat ennyiben. A férfi megszervezett egy találkozót egy másik eljárásban már jogerősen elítélt T. Gy.-vel, és közölte, hogy az árulónak meg kell halnia. 

A kép Illusztráció.Forrás: Shutterstock

A sértettet T. Gy. fel is kereste egyik társával és saját otthonában agyonlőtte, majd a fegyvert a Dunába dobta. A gyilkos fegyvert hónapokkal később hajléktalanok találták meg, és adták le a rendőrségen. A vádirat szerint a sértett és az elsőrendű vádlott a 90-es években dolgozott együtt.