Emberkereskedelem és más bűntettek miatt első fokon 6 év fegyházbüntetésre ítélték azt a Békés megyei nőt, aki prostitúcióra és rablásra kényszerített két kiszolgáltatott helyzetben lévő nőt. Az ítélet nem jogerős, mert mindkét fél fellebbezett.

A nő az interneten ismerkedett meg két másik nővel, akik egy idő után hozzá költöztek és a befolyása alá vonta őket. Többször megverte a nőket és arra kényszerítette őket, hogy szexmunkásként dolgozzanak Németországban, Svájcban és Magyarországon. Aztán a teljes bevételüket eltette.

IllusztrációFotó: Csudai Sándor - Origo

Ezen felül arra is kényszerítette őket, hogy egy idő szarvasi embert gyógyszerekkel kábítsanak el és raboljanak ki. A megszerezett értékek több mint 700 ezer forintot tettek ki.

A Gyulai Törvényszék a nőt kétrendbeli emberkereskedelem és rablás miatt 6 év fegyházbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte. Emellett az emberkereskedelemmel szerzett jövedelem értékében vagyonelkobzást rendelt el. Az ítélet nem jogerős, mivel a nő ügyvédje enyhítésért, az ügyész pedig súlyosbításért fellebbezett.