Orbán Viktor miniszterelnököt fogadta Edi Rama albán kormányfő az Európai Unió tagállamai és a nyugat-balkáni országok csúcstalálkozóján Tiranában kedden.

Orbán Viktor miniszterelnök megérkezett Albánia fővárosába, Tiranába az Európai Unió és a Nyugat-Balkán országainak csúcstalálkozójára.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnököt (j) fogadja Edi Rama albán kormányfő (b) az Európai Unió tagállamai és a nyugat-balkáni országok csúcstalálkozójánForrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Az Európai Tanács tájékoztatója szerint ez lesz az uniós és nyugat-balkáni vezetők első olyan csúcstalálkozója, amelyre a nyugat-balkáni térségben kerül sor. A csúcstalálkozó jó alkalmat kínál az EU és a Nyugat-Balkán - mint vitathatatlan uniós perspektívával rendelkező térség - közötti stratégiai partnerség kulcsfontosságú voltának megerősítésére - olvasható a tanács honlapján.

Orbán Viktor miniszterelnököt (j) fogadja Edi Rama albán kormányfőForrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A találkozó legfontosabb témái az Ukrajna elleni orosz agresszió következményeinek kezelése, a biztonság megerősítése és a külföldi beavatkozással szembeni ellenállóképesség kiépítése, a migrációs kihívások kezelése, valamint a terrorizmus és a szervezett bűnözés elleni küzdelem.
A vezetők a csúcstalálkozó végén várhatóan nyilatkozatot adnak ki.