A Soros György, amerikai tőzsdespekuláns által fizetett álcivil szervezetek nyílt levélben követelik az uniós pénzügyminiszterektől és az Unió tanácsától, hogy Magyarország ne kapjon uniós pénzeket. A nyílt levélből egyértelműen kiderül, hogy Sorosék a magyarok helyett az ukránoknak adnák a forrásokat, valamint követelik az illegális bevándorlók beengedését és az agresszív LMBTQ-propaganda engedélyezését az óvodákban és az iskolákban, és a magyar gazdaságot teljesen tönkretevő globális minimumadó bevezetését.

Arra kérjük Önöket, hogy védjék meg a jogállamiságot Európában, és támogassák a Magyarországnak a kondicionalitási mechanizmus keretében nyújtott uniós támogatások felfüggesztésére irányuló javaslatot, tekintettel a kormánynak az uniós értékek aláásására irányuló folyamatos kísérleteire - többek között ez áll abban a nyílt levélben, amit az uniós tagállamok pénzügyminisztereinek küldtek Soros György álcivil szervezetei. A levelet többek között aláírta a Riporterek Határok Nélkül, az Open Society Foundations és a Transparency International is.

Soros György álciviljei elvennék a Magyarországnak jogosan járó uniós forrásokatForrás: Imaginechina via AFP/dycj - Imaginechina/Dycj

A levélben sokatmondóan szerepel az is, hogy az EU tanácsának meg kell akadályoznia, hogy egyes tagállamok túszként tartsák fogva az olyan létfontosságú uniós határozatokat, mint az Ukrajna 18 milliárd eurós segélycsomagja és a globális társasági minimumadó. Sürgetik, hogy az EU tanácsa a jogállamiság megőrzésére hivatkozva ne juttasson semmilyen forrást Magyarországnak.

A levélben természetesen megismétlődnek azok a Soros szervezetek által gyakran ismételt hazugságok, amik a gyermekvédelmi törvényt érték. Külön kitér a levél ismételten az illegális bevándorlókat ért feltételezett jogsértésekre is.

Összességében ez a levél ismételten alátámasztja, hogy Soros György álcivil szervezeteinek a célja, hogy a Magyarországnak jogosan járó uniós pénzt Ukrajnának adják. Mindezek mellett az is kiderült, hogy a Soros-féle álcivilek célja, hogy az illegális bevándorlókat beengedje Magyarország, és az LMBTQ-propagandát legalizálja az óvodákban és iskolákban.

Elfogadták másfél év után a Helyreállítási Programot, ez előrelépés Magyarország számára

Mint arról korábban beszáoltunk,a legmagasabb osztályzatot kapta a magyar terv, egyetlen kategória kivételével - mondta Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter a kormány álláspontját ismertetve a Kormányinfón. Mint mondta: örülnek annak, hogy megnyílik a lehetőség, hogy aláírjuk a helyreállítási megállapodást, és bíznak abban, hogy ez a lépés megnyitja az utat a kohéziós források felé is. Azzal számolunk, hogy minden tervezett EU-s forrás meg fog érkezni - jelezte Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője.