Nem volt ma szavazás Ukrajna 18 milliárdos eurós támogatásáról, így a magyar helyreállítási tervről sem lehetett szavazás. Természetesen hazudott Soros blogja, a 444, amikor arról írt, hogy Varga Mihály megvétózta az ukrán segélyt, hiszen - még egyszer írjuk tehát - NEM volt erről szavazás. (A Soros-blog ezzel kapcsolatos hazugságáról külön, részletes cikket olvashatnak.)

Az ECOFIN mai ülésén nem szavaztak sem a magyar helyreállítási terv elfogadásáról, sem pedig a kondicionalitási eljárásról, ahogyan lekerült a napirendről a globális minimumadó is illetve az ukrán támogatás kérdésének is csak egy része volt napirenden. Az ukrán 18 milliárd támogatásról sem szavaztak, így nem szavazhattak a magyar helyreállítási terv elfogadásáról sem. Az említett magyarországi témákkal kapcsolatban a Bizottság egy új, frissített értékelést készít.

A döntés logikus, hiszen a november végi döntés óta a magyar országgyűlés már meg is szavazta a magyar vállalásokat valamint kormány új vállalásokat is tett, ezért a Biztottság döntését megalapozó értékelés már idejét múlt, annak frissítéséhez van szükség.