Napokon belül érkezik a sokkoló hidegfront

Zalaegerszeg, 2015. május 6.
Zivatarfelhők Zalaegerszeg felett 2015. május 6-án. Késő délutántól északnyugat felől több helyen viharossá fokozódó széllel hidegfront érte el az országot, amely este halad át a Duna vonalán, majd a késő esti, éjféli órákban
Zalaegerszeg, 2015. május 6. Zivatarfelhők Zalaegerszeg felett 2015. május 6-án. Késő délutántól északnyugat felől több helyen viharossá fokozódó széllel hidegfront érte el az országot, amely este halad át a Duna vonalán, majd a késő esti, éjféli órákban az ország délkeleti részét is eléri. MTI Fotó: Varga György
Vágólapra másolva!
A Köpönyeg.hu előrejelzése:
Vágólapra másolva!

Csütörtök
Dél felől fokozatosan beborul az ég, és elszórtan várható gyenge eső, szitálás, a hegyekben (főleg az esti órákban) havazás, havas eső is lehet. A délkeleti szél néha megélénkül. 2 és 7 fok között alakul a hőmérséklet.

Péntek
Borult, párás idő lesz, és sokfelé várható kiadós mennyiségű eső. Az Alpokalján havas eső is eshet. 3 és 11 fok közé enyhül a levegő. Eleinte a déli, majd az északnyugati szél erősödik meg.

Szombat
Erősen felhős, párás idő lesz. Hajnalban még többfelé eshet, majd napközben átmeneti csapadékszünet lesz, és estétől kezdődik újabb csapadékhullás. 4-10 fok valószínű. Az északkeleti szél megélénkül.

Vasárnap
Többfelé várható csapadék a borult égből: a Nyugat-Dunántúlon havazás várható, máshol eleinte eső, majd havas eső, hózápor valószínű. Estére megszűnnek a hózáporok. Megerősödik az északnyugati szél. Erős lehűlés várható. 1-10 fok lesz délután, északnyugaton lesz a hidegebb.

Hétfő
Reggelig még lehetnek hózáporok, majd a viharossá fokozódó északnyugati szél hatására csökken a felhőzet. Reggel 5, délután már csak 1 fok körüli értékeket mérhetünk. Hidegbetörés valószínű.