Tüntetés volt Budapesten

Országos Élőlánc, pedagógus, sztrájk, sztrájk a pedagógusokért, tüntetés, Egységes Diákfront, Pala Mozgalom, Szabadság híd, 2022.11.18.
Vágólapra másolva!
Tüntetést szervezett a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) csütörtök reggelre. A tüntetés reggel hét órakor kezdődött a Blaha Lujza téren, ahol diákok tartottak ülősztrájkot. Próbálták akadályozni a forgalmat, azonban a rendőrök közbeléptek. Nyolc órától a pedagógusok tüntetnek a Sándor-palotánál. 
Vágólapra másolva!

Csütörtök reggel tüntetés kezdődött Budapesten. Először a diákok tartottak ülősztrájkot a Blaha Lujza téren, megpróbálták elfoglalni a Rákóczi utat is, azonban ezt a rendőrök megakadályozták.

Nyolc órától pedagógusok - alig százan voltak - a Szentendrei úton forgalomkorlátozó demonstrációba kezdtek, a Sándor-palotánál gyülekezőktől pedig azt kérték a szervezők, hogy vigyenek magukkal sárga rózsát, vagy papírrepülőt, amire felírhatják a követeléseiket.

A Magyar Nemzet azt írja, a Vörösmarty Gimnázium tanárai a budai Várba szerveztek tüntetést, majd onnan kezükben sárga rózsával átvonultak a Sándor-palota elé, majd az épület bejáratához helyezték el a virágokat és átadták petíciójukat. A néhány tucat fiatal felváltva énekelte a Himnuszt és a Kossuth-nótát.

A budapesti Berzsenyi Dániel Gimnáziumban, a szegedi Deák Ferenc Gimnáziumban és a tatai Eötvös József Gimnázium és Kollégiumban is ülősztrájkot kezdeményeztek a diákok, egy V. kerületi általános iskolában pedig tanítás nélküli munkanapot rendeltek el.

Címlapi képünk illusztráció.