Egy nyárlőrinci lucernásba rakták ki a megunt veszélyes hulladékot

Vágólapra másolva!
Nyolc köbméternyi veszélyes hulladékot rakott le a lucernásba két férfi. Többek között azbesztet tartalmazó hullámpalát, és kiselejtezett elektromos háztartási berendezések is. Mindez egyikük házában gyűlt össze, fizetni azonban nem akart az elszállításért.
Vágólapra másolva!

A fiatalabb férfi, tiszaalpári otthonában

építési-bontási törmeléket, beton-, cserép- és kerámia darabokat, gumiabroncsokat, hullámpalát és kiselejtezett elektromos háztartási berendezéseket felhalmozott fel.

Az egyik nap úgy döntött, hogy ezektől megszabadul. Az idősebb férfi felajánlotta neki, hogy elviszi magához azokat a Nyárlőrinc tanyájára. A szállításhoz még utánfutót is béreltek.

A veszélyes hulladékokkal el is indultak, amikor azonban megérkeztek, úgy döntöttek, nem a tanyára viszik azokat, hanem a tanya melletti lucernásába.

Az idősebb férfi ezután az óriási halmot átválogatta, a számára hasznosíthatóakat megtartotta, a többit pedig a saját tanyájának udvarán elégette.

Forrás: Police.hu

Az ügyészség a két férfit veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésével vádolja. Mindezt a fiatalabb férfi felfüggesztett börtönbüntetése próbaideje alatt követte el.