Baloldali rémhírterjesztés: feljelentést tettek a kormánypártok

ARATÓ Gergely; VARJU László
Budapest, 2019. november 4. Varju László (j) és Arató Gergely, a DK parlamenti képviselői az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. október 21-én. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Nacsa Lőrinc (KDNP) Bánki Erikkel (Fidesz) közösen büntetőfeljelentést tettek, ismeretlen tettes ellen a lakossági megtakarításokat érintő, rémhírkeltő SMS-ek ügyében. 
Vágólapra másolva!

A kormánypártok hétfőn büntetőfeljelentést tettek ismeretlen tettes ellen: arra kérik a nyomozó hatóságot, hogy közveszéllyel fenyegetés és rémhírterjesztés megalapozott gyanúja miatt rendeljen el nyomozást a lakossági megtakarításokat érintő, rémhírkeltő SMS-ek ügyében - közölte a KDNP frakciószóvivője. Nacsa Lőrinc felidézte: pénteken egy eddig példátlan támadás indult Magyarország pénzügyi rendszere ellen.

Először a közösségi médiában, illetve SMS-ekben terjedtek pánikkeltő és hamis hírek széles körben, amelyek szerint a lakossági megtakarításokat valamiféle veszély fenyegeti, és a bankbetétek megszüntetését sürgették - mondta, megjegyezve: a veszélyes üzenetek miatt a rendőrség is nyomozást rendelt el, rémhírterjesztés alapos gyanúja miatt.

Varju László csak olajat öntött a tűzre Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Varju László olajat öntött a tűzre

Nacsa Lőrinc szerint egy ilyen helyzetben valamennyi közszereplőnek az a felelőssége, hogy mindent megtegyen a rémhírek terjesztése ellen. Hozzátette: ehhez képest a Gyurcsány-párt alelnöke, Varju László ennek nem tett eleget, sőt olajat öntött a tűzre, amikor előzetes felszólításuk ellenére sajtótájékoztatót tartott. Ott a baloldal képviselője tovább építette a közösségi médiában terjedő álhíreket, lényegében ráerősített azokra - fogalmazott. "Ez egy vörös vonal, a baloldal átlépett egy határt" - fogalmazott Nacsa Lőrinc, aki szerint Varju László nem mondott igazat, ráadásul szavaival súlyosan sértette az ország és a magyar emberek érdekeit.

Közölte: hétfőn képviselőtársával, Bánki Erikkel (Fidesz) büntetőfeljelentést tettek, ismeretlen tettes ellen. Ismertetése szerint arra kérik a nyomozó hatóságot, hogy az ügyben közveszéllyel fenyegetés és rémhírterjesztés megalapozott gyanúja miatt rendeljen el nyomozást. A hamis üzenetekkel sok magyar embert elértek, ezért az ügy súlyos és választ kíván - jelentette ki a kereszténydemokrata politikus.