Covid mintavételi pontot raboltak ki Debrecenben - Videó

Vágólapra másolva!
A debreceni rendőrök befejezték a viozsgálatokat azzal a két külföldi férfival, és egy helyi társukkal szemben, akik tavaly október végén feltörtek egy COVID mintavételi pontot a városban.
Vágólapra másolva!

2021. október 31-én reggel bejelentés érkezett a rendőrségre arról, hogy előző este

feltörtek egy COVID mintavételi pontot Debrecenben, a Péterfia utcán.

A helyi rendőrök részletes szemlét, adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, melynek eredményeképp azonosították az elkövetőket, két olasz, és egy helyi férfi személyében.

A nyomozás során megállapították, hogy a bandában minden férfinak megvolt a saját szerepe.

A 48 éves magyar férfi egy autót szerzett társainak az elkövetéshez, az egyik olasz férfi sofőrként működött kézre, míg társa feltörte a mintavételi pont ajtaját, majd elvitte a pénzkazettát.

A rendőrök a magyar férfit, illetve az 58 éves sofőrt 2021. november 4-én elfogták Debrecenben, társukról pedig megállapították, hogy elhagyta az országot, ezért mindent bevetettek elfogása érdekében. Az 57 éves férfit idén májusban hallgatták ki.

Forrás: Police.hu

Az 58 éves külföldi férfit kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették, és javasolták a letartóztatását,

melyet a bíróság elrendelt. A 48 éves helyi férfi, illetve az 57 éves olasz társa jelenleg szabadlábon védekezik. Mindhárman részletes beismerő vallomást tettek.

A rendőrök lefoglaltak az egyik olasz férfitól egy drága autót foglaltak le vagyonvisszaszerzés keretében.

A debreceni rendőrök lopás miatt nyomozt velük szemben. A rendőrök befejezték a vizsgálatokat, és az iratokat megküldték az ügyészségnek - írja a Police.hu.