Vágólapra másolva!
Akár életfogytiglani börtönre is ítélhetik azt az albán férfit, akit tavaly Tompánál értek tetten a rendőrök, miközben Szerbiából 11 kiló drogot akart Magyarországra csempészni az autójában kialakított titkos tárolórekeszben.
Vágólapra másolva!

Autóval jelentkezett belépésre a magyar-szerb határon egy 27 éves albán férfi 2021. november 8-án délelőtt. A rendőröknek gyanúsnak tűnt, ezért alapossan átvizsgálták a kocsit.

Észrevették, hogy átalakították, és egy olyan nem gyári lemezt fedeztek fel benne, ami egy rejtekhelyet fedett.

A tárolóban 20 fóliával és harisnyával becsomagolt téglatömb lapult, amelyben összesen 11 266 grammnyi gyantaszerű anyagot találtak.

Forrás: Police.hu

Az elsődleges gyorsteszt is kimutatta, hogy heroinról van szó, amit megerősített az igazságügyi vegyészszakértő vizsgálatának eredménye is. Eszerint a gyantaszerű anyag heroint, 6-O-mono-acetil-morfint, morfint és kodeint is tartalmazott.

Forrás: Police.hu

Az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály pécsi részlege nyomozott.

A 27 éves, albán férfit jelentős mennyiségű kábítószer forgalomba hozatalával elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg.

A nyomozás során több olyan bizonyítékot is találtak, amely igazolta a férfi bűnösségét. A rendőrök a napokban zárták le a nyomozást, amelynek az iratait vádemelési javaslattal küldték el a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségnek. A férfi letartóztatták. A rendőrség oldalán azt írják, akár életfogytiglani börtönbüntetésre is számíthat.