Fideszes kezdeményezésre kompenzálják a háziorvosokat a II. kerületben

covid19, covid-19, covid, koronavírus, oltás, iskola, vakcina, Pfizer
Budapest, 2021. augusztus 30. Egy orvos beolt egy diákot a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyaggal, a Comirnaty-vakcinával Budapesten, a Városmajori Gimnáziumban 2021. augusztus 30-án. Az iskolákban a koronavírus elleni oltásokat augusztus 30-án és 31-én, valamint szeptember 2-án és 3-án adják be az iskolaorvosok és háziorvosok bevonásával. Az oltás Pfizer-vakcinával történik. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
A Fidesz-KDNP II. kerületi frakciója elérte, hogy a jövő évi kerületi költségvetésben külön indítványként fog szerepelni a háziorvosok rezsiköltségének emelkedését kompenzáló tétel, így mire lejár az önkormányzat energiabeszerzése, egyértelmű támogatással számolhatnak a kerület orvosai - minderről Gór Csaba, a II. kerületi Fidesz-KDNP frakcióvezetője beszélt.
Vágólapra másolva!

Háziorvosok keresték meg a II. kerületi önkormányzatot azzal, hogy kaphatnak-e támogatást a várhatóan megnövekvő közüzemi számlák kifizetéséhez.

Adminisztratív lépések helyett az önkormányzatnak az a feladata, hogy érdemi segítséget nyújtson a háziorvosoknak - közölte Gór Csaba, a II. kerületi Fidesz-KDNP frakció vezetője.

Ezért javasoltuk azt, hogy az egészségügyi alapellátást szolgáló ingatlanok rezsiköltsége kerüljön megosztásra rendelőkre és az egyéb ingatlanrészekre (várók, mosdók). Az egyéb részek rezsijét vállalja át az önkormányzat - tette hozzá.


Elértük, hogy a jövő évi költségvetésben külön indítványként fog szerepelni egy erre vonatkozó tétel, így mire lejár az önkormányzat energiabeszerzése, egyértelmű támogatással számolhatnak a kerület orvosai - mondta a fideszes képviselő.