Óriási elismeréssel díjazták Orbán Viktort az amerikai republikánusok

Conservative Political Action Conference, CPAC, Orbán Viktor, Budapest, Bálna, Budapest Bálna,
Hungarian Prime Minister Viktor Orban addresses a keynote speech during an extraordinary session of the Conservative Political Action Conference (CPAC) at the Balna cultural centre of Budapest, Hungary on May 19, 2022. - The two-day CPAC meeting is being held in Europe for the first time. (Photo by ATTILA KISBENEDEK / AFP)
Vágólapra másolva!
Takács Szabolcs nagykövet 2022. december 10-én részt vett New York-i Fiatal Republikánusok Klubjának (New York Young Republican Club) 110. Éves Gáláján, amelyen átvette a szervezet Orbán Viktor miniszterelnöknek adományozott, John Foster Dulles volt republikánus amerikai külügyminiszterről elnevezett díját. Takács a beszédében hangsúlyozta, hogy ez nagy megtiszteltetés, és beszédében az elért magyar eredményekről beszélt.
Vágólapra másolva!

Az eseményt belpolitikai hírverés és hangulatkeltés kísérte. A rendezvényen felszólaló jobboldali politikusok és szereplők kemény hangú, belpolitikai vonatkozású, a kultúrharc minden elemét felvállaló beszédeket tartottak. A magyar nagykövet Orbán Viktor miniszterelnök nevében köszöntet mondott a neki adományozott díjért, majd

a résztvevők tetszésére felvázolta a magyar konzervatív kormánypolitika elmúlt évtizedes sikereit és alappilléreit.

Takács Szabolcs beszédében rávilágított arra, hogy igenis lehet demokratikusan választást nyerni a konzervatív értékek mentén való politizálással. Elmondta, hogy

a magyar kormány hisz a konzervatív értékekben, a családban, a nemzetben, és a gyermek igazi áldás. És hisz Istenben, mert Isten mindannyiunk felett áll.

Takács hangsúlyozta azt is, hogy amit "Magyarország Európa utolsó mohikánjaként" megtanulta, hogy harcolni kell a liberalizmus diktatúrája ellen. Kifejtette, hogy a kormány hisz a családban és abban, hogy az apa férfi, az anya pedig nő. Takács elmondta, hogy rengeteg szocialista egyetem van a világban, a liberálisok mindenhol ott vannak, de a konzervatívoknak vissza kell venni a médiát, az egyetemeket, globális harcot kell folytatni a liberalizmus ellen.

Takács emlékeztetett, hogy Orbán Viktor a CPAC Texasban tartott rendezvényén vett részt idén augusztusban.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök nyitóbeszédet mond az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján (CPAC) Dallasban, 2022. augusztus 4-én Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A gálán körülbelül 500 meghívott vett részt az amerikai trumpista világ minden szegletéből. Jelen volt többek között Rudy Giuliani, New York korábbi főpolgármestere, Pete Navarro, korábbi fehér házi kereskedelmi tanácsadó, Marjorie Taylor Greene képviselő, a nemzeti-populista kongresszusi szárny meghatározó alakja és a Kongresszusba 2023-tól bekerülő új New York-i képviselők.

Az 1911-ben alakult New York Young Republican Club az USA legnagyobb és legrégebbi, 18-40 év közöttieket tömörítő jobboldali politikai szervezete. A szervezet 2022. január 24-én támogatását fejezte ki Orbán Viktor miniszterelnök újraválasztásához, míg Gavin Wax elnök a magyarországi CPAC egyik előadója volt.