Beadhatók az iskolakezdés halasztásához kapcsolódó kérelmek

óvoda óvodások játék
Az óvodások is visszatértek az intézményekbe
Vágólapra másolva!
December 30-án megnyílt az Oktatási Hivatal (OH) informatikai felülete, amelyen benyújthatók a tankötelezettség kezdő időpontjának halasztásáról vagy korábbi megkezdéséről szóló kérelmek. A dokumentumokat január 18-áig lehet beadni - tette közzé honlapján az erről szóló tájékoztatást az Oktatási Hivatal.
Vágólapra másolva!

Amennyiben egy szülő (gyám) valamilyen okból úgy látja, hogy tanköteles korú gyermeke még nem érett az iskolakezdésre, vagy éppen indokolt, hogy még nem tanköteles gyermeke szeptemberben megkezdje az iskolát, az Oktatási Hivatalhoz nyújthatja be kérelmét, amelyhez bármilyen lényegesnek tartott dokumentumot mellékelhet.

Az OH honlapján már elérhető a kérelmezést támogató formanyomtatvány, amely valamennyi szükséges adatot tartalmazza, és amelyet a szülők ügyfélkapun hitelesítve elektronikusan vagy kinyomtatva, postán is eljuttathatnak a hivatalnak.

Óvodások játéka (illusztráció) - kérelmet kell benyújtani akkor, ha a szülő szeretné, hogy gyermeke még egy évet az óvodában maradhasson Forrás: 123rf.com

Az űrlap használata nem kötelező, ám jelentősen megkönnyíti a kérelmek benyújtását és feldolgozását. A kérelmekről a döntést – szükség esetén a területileg illetékes pedagógiai szakszolgálat bevonásával – a hatályos jogszabályok alapján az OH hozza meg. A szükséges adatokról és csatolandó dokumentumokról bővebb tájékoztatás olvasható az OH honlapján, mely ide kattintva nyitható meg.