Kalapáccsal verte szét nője fejét a családírtó

gyilkosság, Baracs, baracsi, gyilkos, mélykút
Székesfehérvár, 2013. október 17. Rendőrök kísérik a baracsi kettős emberölés gyanúsítottját Székesfehérváron 2013. október 17-én. Előzőleg a Székesfehérvári Járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezte a 49 éves baracsi férfit. A rendőrök a Fejér megyei Mélykút közelében egy nő és a fia holttestét találták meg október 14-én, miután a gyanúsított beismerő vallomást tett. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
A lúgos orvos, a baracsi családírtó és a soroksári futónő gyilkosa is tíz éve csapott le, Tompa Esztert pedig húsz éve ölték meg hónapokkal azután, hogy közel félmilliót zsámányoltak az aszódi pénzszállítós rablók. Ez csak öt a legbrutálisabb, legkegyetlenebb, legembertelenebb bűncselekmények közül, amelyeknek idén lesz az évfordulója.
Vágólapra másolva!

Egy soroksári futónő meggyilkolása

2013. szeptember 25-én a több gyerekes családanya Gy. Krisztina futni indult soroksári otthonából a jól megszokott útvonalán, de soha többé nem ért haza. Családja aggódni kezdett érte ezért értesítették a rendőrséget, akik nem sokkal később megtalálták a nő megkötözött holttestét.

Krisztinát gyilkosa megerőszakolta, majd egy kötéllel megfojtotta, aztán kiraboltak és elmenekült.

Krisztina mindennap ugyanazon az útvonalon futott Forrás: Bors/Fejér Bálint

A rendőrök évekig nem találták a gyilkost. Mivel Krisztina és férje nem éltek hűséges kapcsolatban, felmerült a nyomozókban, hogy egy szerető ölhette meg. Több ember DNS-ét hasonlították össze az áldozat testén talált mintával, de nem találtak egyezést senkinél. Ekkor kezdték el vizsgálni azokat az embereket, aki börtönben ültek.

Öt év után azonosították R. Szilvesztert, aki egy másik bűncselekmény miatt volt rácsok mögött. A nő telefonját ugyanis megtalálták a férfi börtönben leadott tárgyai között.

A férfi a nyomozás teljes ideje alatt tagadta, hogy megölte Krisztinát, de azt elismerte, hogy járt a helyszínen és elvette a telefonját, meg a fülhallgatóját.

R. Szilveszter, soroksári gyilkos, soroksári futónő, tárgyalás, 2020.03.12. Fotó: Koncz Márton - Origo

A bíróság 2021 őszén első fokon bűnösnek mondta ki a férfit emberölésben, szexuális erőszakban és kifosztásban, ami miatt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték. A feltételes szabadlábra helyezést pedig 35 évben határozták meg. Az ítélet kihirdetése után döbbenetes részletek derültek ki a gyilkosságról.

Krisztina éppen menstruált a gyilkosság napján, és férfi maga húzta ki a nő tamponját, mielőtt megerőszakolta.

De előtte a fejére mért ütéssel tette védekezésre képtelenné, ezért nem voltak a nő testén védekezésre utaló nyomok.

A soroksári futónő 2013-ban történt meggyilkolásával gyanúsított férfit kivezetik a Budai Központi Kerületi Bíróság épületéből a letartóztatásáról döntő bírósági tárgyalás után 2018. december 7-én Forrás: Mihádák Zoltán/MTI

Ez ellen az ítélet ellen mindkét fél fellebbezett. Tavaly született meg a végleges ítélet, amiben szintén bűnösnek találták a férfit és a szabadlábra helyezését 40 évben határozták meg.