Súlyosabb büntetést kér az ügyészség Bróker Marcsira

D. Sándorné, Bróker Marcsi
Szolnok, 2016. december 16. D. Sándorné, a Kun-Mediátor Kft. csalás miatt keresett, Belize-ben elfogott vezetője 2016. december 16-án a Szolnoki Törvényszéken, ahol előzetes letartóztatásáról dönt a bíróság. A nő Bróker Marcsi néven vált ismertté. MTI Fotó: Mészáros János
Vágólapra másolva!
A KUN-MEDIÁTOR ügy, Bróker Marcsiként elhíresült, vádlottját első fokon már elítélte a Szolnoki Törvényszék, azonban ezt az ítéletet a másodfokon eljáró ügyészség aránytalanul enyhének tartja, ezért súlyosbítást kért. 
Vágólapra másolva!

Az elsőfokú ítélet szerint a karcagi nő 14 éven keresztül több mint 760 sértettel kötött betétgyűjtésre irányuló szerződést, az általa képviselt gazdasági társaság képviselőjeként. A szerződésekben a piacinál jóval magasabb kamatot ígért.

Bróker Marcsi nem rendelkezett engedéllyel és nem folytatott olyan gazdasági tevékenységet, amellyel az ígért hozamot biztosítani tudta volna.

Forrás: MTI/Mészáros János

Ügyfeleinek ezzel néhány millió forinttól több mint 1 milliárd forintig terjedő kárt okozott.

Ahogy azt korábban megírtuk, a nőt 2022 elején csalás és más bűncselekmények miatt 10 év börtönbüntetésre, 5.400.000. forint pénzbüntetésre, végleges hatályú gazdasági társaság vezető tisztségviselője foglalkozástól és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Továbbá a vádlottal és az általa képviselt gazdasági társasággal szemben is vagyonelkobzást rendelt el.Ez ellen az ügyészség súlyosbítás, a védelem enyhítés miatt fellebbezett.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség szerint a kiszabott büntetés aránytalanul enyhe,

ezért annak súlyosítása, továbbá a nő kártérítés megfizetésére kötelezése és további családtagjaival szemben is vagyonelkobzás elrendelése indokolt.