Fogolyszkökés Tégláson: azért vágta le a nyomkövetőt, hogy a barátaival találkozhasson

Vágólapra másolva!
Kétszer is megszökött a házi őrizetből egy fiatal lány egy téglási lakásotthonból. A második alkalom után le is tartóztatták, felfüggesztett fogházbüntetés várhat rá.
Vágólapra másolva!

A 17 éves lány ellen a bíróság egy korábbi bűncselekmény miatt bűnügyi felügyeletet rendelt el 2021. november 24-én, amely 2022. február 11.-én véglegessé vált. A bűnügyi felügyeletet fenntartották az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig.

A lánynak ez idő alatt

a téglai lakásotthonban kellett tartózkodnia, ahol azelőtt is élt. Ez idő alatt folyamatosan viselnie kellett a lábára helyezett nyomkövető eszközt.

A kamasz azonban március 11-én későn este megszegte a házi őrizetet,

elhagyta a lakásotthont, a nyomkövető eszköz gumipántját a lábáról levágta és bedobta egy közeli ház udvarára. Ezután két fiúval talákozott, akik kocsival Nyírbogátra vitték.

A rendőrök a lányt másnap Nyírbogáton elfogták és visszavitték a téglási lakásotthonba, ahol újra nyomkövetőt tettek a lábára.

Mindőssze három nap múlva azonban ismét engedély nélkül, a gyerekfelügyelő határozott tiltása ellenére elfutott a lakásotthonból,

azonban a technikai eszköz jelzése alapján a rendőrök rövid időn belül elfogták és őrizetbe vették, a bíróság pedig ez alkalommal már a letartóztatását rendelte el.

A kép illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az ügyben a nyomozást a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság folytatta le.

A debreceni ügyészség a lány ellen kétrendbeli fogolyszökés miatt emelt vádat, ami miatt felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását javasolta azzal, hogy ennek ideje alatt pártfogó felügyelet alatt áll.