A korrupt brüsszeli politikus nemcsak Gyurcsányékkal, de az MSZP vezető politikusával is jó viszonyt ápolt

Eva Kaili
Gurmai Zita
Vágólapra másolva!
A brüsszeli korrupciós botrány központi alakja, Eva Kaili letartóztatott baloldali EP-képviselőről már korábban kiderült, hogy Gyurcsánynéval kiváló kapcsolatban van. Most olyan képek kerültek elő, amelyek Kaili és az MSZP egyik vezető politikusának, Gurmai Zitának kapcsolatát bizonyítják, és egy olyan rendezvényen készültek, amelyet Gurmai és az európai szocialisták általa vezetett női tagozata szervezett.
Vágólapra másolva!

A képek tanúsága szerint az MSZP frakcióvezető-helyettese,

Gurmai Zita láthatóan jó kedvvel és nagy elismeréssel hallgatja a nemrég letartóztatott Kailit,

párttársát, akivel korábban a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége EP-frakcióban közösen foglaltak helyet.

Eva Kaili és Gurmai Zita Forrás: Origo

Ahogy arról az Origo is beszámolt, Eva Kailit december elején tartóztatták le súlyos brüsszeli korrupciós botrány vezető alakjaként. Eddig annyi biztos, hogy Kaili és társai pénzért Katar és Marokkó érdekeiért is dolgoztak az EP-ben.

A belga rendőrség az üggyel összefüggő házkutatások során közel 1,5 millió eurót foglalt le, ebből a hírek szerint Kaili lakásán 600 ezer eurót találtak 50 eurósokban, más helyekről pedig újabb 900 ezer euró került elő.

Jól ismeri a korrupciós botrányba keveredett Eva Kailit Gyurcsányné is. Ahogy azt Menczer Tamás külügyi államtitkár nyilvánosságra hozta, Kaili Gyurcsány feleségének kérésére szavazott meg egy Magyarország elleni jelentést.

Ráadásul mindketten a Külkapcsolatok Európai Tanácsának is tagjai. Gyurcsányné és Kaili közösen támogatta az ECFR háborúval kapcsolatos közleményét is, amelyben a legszigorúbb szankciókat követelték a háború kitörésekor.

Egyre egyértelműbb, hogy a december elején kirobbant brüsszeli korrupciós botrány az EU elmúlt 70 évének legsúlyosabb válságát okozza. Szinte napról napra emelkedik az ügyben érintett EP-képviselők és NGO-vezetők száma, újabb és újabb bizonyítékok kerülnek elő ellenük.

Azt, hogy hol tart az ügy, itt foglaltuk össze.

A legújabb hír, hogy kénytelen volt lemondani az Európai Parlament emberi jogi bizottságának elnöke, Marie Arena, mert eltitkolta, hogy a katari kormány fizette egy útját.